Reiniging & hygiene Partnercontent

Optimale reinigingsstrategie voor slachthuizen

Waarom Euro Meat Group voor Christeyns kiest

christeyns slachthuis

Bij het slachthuis Euro Meat Group NV in Moeskroen passeren er wekelijks 1.600 runderen op de slachtlijn. Voor de volledige reiniging van de productieomgeving laat het bedrijf zich bijstaan door de expertise en de professionele reinigings-en desinfectiemiddelen van Christeyns. De samenwerking tussen het slachthuis en Christeyns begon met een opvallende eyeopener.

Ondersteuning gezocht

Het slachthuis Euro Meat Group (EMG) maakt deel uit van de holding Cadus die in totaal 2.750 runderen per week voor derden slacht. De holding baat vier slachthuizen uit – in Moeskroen, Rochefort, Zottegem en Luik – en bedient hiermee een vierde van de Belgische markt van runderslachtingen. Christeyns maakte in juni 2023 zijn intrede bij de groep. In het slachthuis in Zele - dat eind juni 2024 om economische redenen de deuren sloot – stootten de medewerkers op de steeds strenger wordende microbiologische eisen van hun klanten met betrekking tot Listeria Monocytogenes.

Stijn Hellebuyck, kwaliteitsmanager bij EMG en Roch4Abatt vertelt: “Toen we ons niveau omhoog wilden trekken om tegemoet te komen aan de eisen van onze klanten, hadden we het gevoel dat we bij onze toenmalige leverancier niet de ondersteuning kregen die we zochten. Daarom namen we contact op met Christeyns. Na enkele gesprekken voelden we meteen dat Christeyns erg betrokken was om mee te werken aan een oplossing.”

reiniging bij emg

Intensieve reiniging met positieve resultaten

“We zijn begonnen met een eerste project waarbij we twee dagen lang intensief gereinigd hebben volgens een door Christeyns opgesteld biofilmprotocol. Na deze reiniging was het resultaat indrukwekkend. Het slachthuis in Zele was ons oudste zusterbedrijf en we hadden het niet voor mogelijk gehouden dat we zo’n grondige reiniging konden bereiken met een aangepast reinigingsprotocol. Met de enzymatische reinigingsmiddelen werd zelfs de meest hardnekkige en historische vervuiling verwijderd. Dit was een eyeopener voor ons, en een belangrijke stap om onze reiniging naar een hoger niveau te tillen. De eerste stappen richting de specifieke kwaliteitseisen van bepaalde klanten waren daarmee gezet”, licht Stijn Hellebuyck toe.

Na deze eerste fase introduceerde Christeyns ook een preventief biofilmprotocol. Binnen deze reinigingsprocedure worden enzymatische reinigingsmiddelen periodiek ingezet om de opbouw van biofilm te voorkomen.

reinigingsproducten christeyns

Overschakeling naar Christeyns

“Daarna duurde het niet lang voordat we voor de volledige reiniging in Zele overschakelden naar Christeyns- producten”, gaat Stijn Hellebuyck verder. “Ook de zusterbedrijven in Moeskroen, Luik en Rochefort volgden. Bij Rochefort is er intussen ook een overeenkomst gesloten voor de levering van schuimapparatuur. Dit toont ons vertrouwen in Christeyns als partner.”

Grondige aanpak

“Christeyns onderscheidt zich door de grondige manier van werken. Zo vindt er elke vier maanden een opvolging van de reinigingssatellieten plaats. Onze contactpersoon bij Christeyns voert onder meer een titratie uit, past de dosering aan indien nodig, en controleert later opnieuw. Dit is van groot belang bij het gebruik van chemische producten. Daarnaast waarderen we dat de Christeyns-medewerkers met ons meedenken in functie van de meest optimale producten, reinigingssystemen en waterzuivering. Tot slot is het team altijd bereikbaar, wat wij als een groot voordeel beschouwen.”

CHRISTEYNS
AFRIKALAAN 182
9000 GENT
+3292233871
info@christeyns.com
www.christeyns.com
Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook

Cookies

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.