NGIS VERBINDT MENSEN, SYSTEMEN EN GEBOUWEN
INDOORDEKKING VAN MOBIELE NETWERKEN
Onvoldoende ontvangst van de mobiele netwerken binnen een gebouw, of nog erger, helemaal geen ontvangst ... Iedereen kent het wel, met de nodige frustraties tot gevolg: geen e-mails, vastgelopen downloads en afgebroken gesprekken. In noodsituaties soms zelfs met ernstige gevolgen, want communicatie kan levens redden. We weten echter dat meer dan de helft van de kantoorgebouwen ernstige problemen kent met de indoorradiodekking.Mmet de steeds strenger wordende milieunormen voor nieuwe gebouwen is deze trend alleen maar stijgende. NGIS biedt dé oplossing en zorgt ervoor dat mensen, systemen en gebouwen op een slimme manier met elkaar kunnen communiceren.

in-building- draadloze systemen integraal te bekijken en te doorgronden
HOE HET ALLEMAAL BEGON
NGIS werd in 2013 opgericht door Bart Baestroey en Serge Van den Bremt, later (2016) vervoegd door Rudi Verschraegen. In eerste instantie bestond de hoofdtaak van NGIS uit het leveren van engineeringdiensten aan mobiele operatoren, zoals Orange en Base. Ondertussen heeft NGIS zijn diensten uitgebreid en levert het ook draadloze sleutel-op-deuroplossingen aan de professionele markt, waaronder ASTRID-installaties, HD-Wifi-oplossingen, walkietalkienetwerken en dergelijke meer.
Het bedrijf uit Diegem telt ondertussen een 20-tal medewerkers, die dagelijks hun domeinspecifieke ervaring gebruiken om alle communicatienoden op het vlak van in-building- draadloze systemen integraal te bekijken en te doorgronden. NGIS ontwerpt en levert in-buildingantennesystemen (DAS), actief of passief, volledig geoptimaliseerd volgens de behoeften van de klant, zijn tijdslijn en rekening houdende met het voorhanden zijnde budget.
IN-BUILDING WIRELESS SOLUTIONS
Publieke mobiele netwerken
Onze mobiele telecomoperatoren gebruiken vandaag diverse technologieën, waarvan de gebruikers verwachten dat ze altijd en overal bereikbaar zijn. De realiteit toont echter dat meer dan de helft van de commerciële gebouwen over een inadequate In-Building-Wireless-infrastructuur beschikt om de radiodekking van de mobiele netwerken indoor te garanderen. NGIS heeft de expertise om de In-Building- mobiele netwerkextensies aan te bieden en te bouwen voor de drie nationale mobiele operatoren (Proximus, Orange en Telenet). Een van de vele noemenswaardige gerealiseerde projecten in dit segment is de recente installatie van operatoren in het AZ Delta-ziekenhuis te Roeselare.

Ook op plaatsen zoals de ondergrondse parkeergarage van een winkelcentrum, in een ziekenhuis, in de kelderverdieping van een fabriek of in andere industriële omgevingen moeten politie, brandweer en andere hulpdiensten kunnen communiceren. Sinds mei 2017, en afhankelijk van de beoordeling van de veiligheidscommissie (FOD Binnenlandse Zaken) op het ministerie van binnenlandse zaken, kunnen nieuwbouwprojecten bij wet de eis opgelegd krijgen om een "ASTRID compatibele In-Building Installatie" te voorzien. NGIS is een door ASTRID gecertificeerde partner om zulke ASTRID-in-buildinginstallaties te bouwen, die zullen zorgen voor de gepaste radiodekking in het gebouw voor de hulpdiensten. Zo was NGIS verantwoordelijk voor de installatie van de mobiele operatoren (2G & 4G), de Astrid-Installatie, het passief DAS-systeem en 20 indoorantennes in La Sucrerie in Waver, een evenementenhal, cinema en bibliotheek met een capaciteit van 2.000 bezoekers. En dit is slechts één voorbeeld uit het scala aan succesvolle projecten.

het passief DAS-systeem en 20 indoorantennes in La Sucrerie in Waver
Private radionetwerken
NGIS biedt daarnaast ook professionele radio-gebaseerde oplossingen voor om het even welk probleem of eender welke omgeving: hoogwaardige Wifi-verbindingen voor drukbevolkte omgevingen, gaande van sportstadions tot concerthallen en expo’s, punt-tot-puntstraalverbindingen om diverse locaties met elkaar in contact te brengen of punt-multipuntoplossingen om private radionetwerken uit te bouwen … Zo heeft NGIS in de cementfabriek CBR in Henegouwen straalkabels geïnstalleerd in de ondergrondse galerijen, zodat het hele team ondergronds met elkaar kan communiceren.