Chocolaterie

BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2025 - EEN KANS DIE U NIET MAG MISSEN!

Dé ultieme uitdaging voor jonge chocolatiers! 

3

INSCHRIJVEN IS EEN MUST - WIE WIL ER NU GEEN KANS MAKEN OP DE TITEL?

Elke hotelschool weet: echte vakmensen worden geboren in de praktijk. De Belgium Chocolate Awards is dé kans voor jonge chocolatiers om hun talent te tonen en de toekomst van het ambacht mee te bepalen. Laat uw studenten schitteren op het hoogste niveau en geef ze de kans om zich te meten met de beste van hun generatie!

SCHRIJF UW PRALINE IN

WAAROM DEELNEMEN? 

  • Unieke ervaring - Een uitgelezen kans om hun skills naar een hoger niveau te tillen 
  • Erkenning en prestige - Een podium voor hun creativiteit én een indrukwekkende toevoeging aan hun portfolio 
  • Netwerkmogelijkheden - Maak connecties met topchocolatiers en professionals uit de sector 
  • Exclusieve toegang tot Artisan - Een vakbeurs waar de nieuwste trends en technieken samenkomen 

DE UITDAGING 

Een uitdaging die simpel lijkt, maar alleen de échte talenten zullen uitblinken. De praline moet twee lagen vulling bevatten en één structuur hebben. De vorm? Die krijg je van ons: een hoogwaardige Dome-vorm van Mol D'art.

Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar. Deelnemen betekent laten zien dat jouw opleiding de chocolatiers van morgen voortbrengt! Zorg ervoor dat je school vertegenwoordigd is. Wacht niet, want vol = vol!

THEMA 

Laat creativiteit en vakmanschap samensmelten. Dit jaar dagen we deelnemers uit om het thema GO NUTS! op hun eigen manier te interpreteren:

  1. Ga helemaal los!
    Laat je fantasie de vrije loop en denk buiten de traditionele chocoladebox. Dit is jullie kans om echt iets gedurfds, verrassends en vernieuwends te creëren. Verrijk je praline met onverwachte smaken, texturen of presentaties die een "wow-effect" teweegbrengen.
  2. Speel met noten in al hun vormen en smaken.
    Laat de veelzijdigheid van noten schitteren in je creatie. Of het nu gaat om hazelnoten, amandelen, pecannoten, pistachenoten, walnoten of zelfs exotische varianten, gebruik hun unieke smaken en texturen om je praline naar een hoger niveau te tillen. Experimenteer met geroosterde, gekarameliseerde, gezouten of rauwe noten, en combineer ze met verrassende ingrediënten om een meesterwerk te maken.

Eén ding is zeker: deze kans komt maar één keer per jaar! Zorg dat jouw school deel uitmaakt van dit prestigieuze event.

BELANGRIJKE DATA

  • Inschrijven Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
    deadline: 01 mei 2025
  • Dossier indienen Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
    deadline: 15 mei 2025
  • Jurering Praline 
    dinsdag 30 september 2025
  • Prijsuitreiking tijdens Artisan
    dinsdag 30 september 2025

HOE DOE JE MEE? 

DE WEDSTRIJD
  • Laat uw studenten hun praline indienen
  • Geef hen een plek in de spotlights door een online voorstelling
  • Verzeker hen van toegang tot dé vakbeurs voor chocolatiers

DEELNAMEKOSTEN

  • Voor studenten: 50 euro
    De facturering vindt plaats na bevestiging van het dossier.

Mis deze kans niet! Laat uw school en studenten schitteren op het hoogste niveau. Schrijf nu in en geef uw leerlingen een onvergetelijke ervaring! 

Heeft u een unieke chocoladecreatie, holgoedconcept of relatiegeschenk gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor:

SCHRIJF U IN VOOR DE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS

 

CONTACT

Voor meer informatie over de vakwedstrijd,3
contacteer Louise Vanthuyne
via lvt@pmg.be
of op het nummer 050/24.04.04

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook