Zwevezeelse Florentientjes – nieuw hoofdstuk in uniek verhaal
Na meer dan veertig jaar geeft bakker Danny Steenhuyse samen met zijn echtgenote Myrian de fakkel door: de iconische Zwevezeelse Florentientjes worden sinds april 2024 geproduceerd door Tom Spegelaere en Améline De Bel onder een nieuwe bedrijfsnaam, met een knipoog het product: Florentina Bakery. De productie blijft op dezelfde plaats in Zwevezele.
Ontstaan in 1982
De Zwevezeelse Florentientjes, ontstaan in 1982 in Bakkerij Danny, groeiden uit tot een geliefd streekproduct in België én Nederland. Ze werden erkend als officieel West-Vlaams streekproduct en zijn al jaren een vaste waarde bij bakkers, chocolatiers en speciaalzaken in de Benelux.
Florentina Bakery zet het verhaal nu met trots verder. “Voor ons was het essentieel dat de authenticiteit van de Zwevezeelse Florentientjes volledig bewaard bleef. Het recept en de ambacht zijn onveranderd, en we hebben het productieproces ondertussen volledig onder controle,” aldus Améline De Bel.




Nieuwe varianten
Maar er wordt ook naar de toekomst gekeken. “We zijn jong en gedreven, en geloven dat de Zwevezeelse Florentientjes niet alleen in België maar ook internationaal evenveel succes kunnen hebben. Samen met ons team willen we dit unieke product stap voor stap verder uitbouwen,” zegt Tom Spegelaere.
Naast de klassieke Florentientjes kondigt Florentina Bakery vandaag ook varianten aan met nieuwe smaken: pistache en aardbei. Er wordt sinds kort ook ambachtelijke granola gemaakt, die intussen al in verschillende supermarkten en speciaalzaken te vinden is. Alle nieuwe producten zijn vanaf vandaag ook verkrijgbaar in een nieuwe automaat
in onze automatenshop op de Hille 109 in Zwevezele.
“Ik ben ervan overtuigd dat Tom en ik samen met al onze medewerkers een sterk en complementair team vormen. Met passie en zorg zetten we het verhaal van de Zwevezeelse Florentientjes en Florentina Bakery verder,” besluit De Bel.