Tetra Pak opent nieuw Food Tech Centre in Zweden

Tetra Pak kondigt de opening aan van zijn nieuwe Food Technology Development Centre in Karlshamn, Zweden. Het centrum is opgezet om producenten van voedingsmiddelen op basis van biomassa- en precisiefermentatie te helpen hun processen te ontwikkelen, apparatuur te optimaliseren en financiële risico's te beperken. Ondersteund door specialisten kunnen ze makkelijker de stap zetten van prototype naar grootschalige productie.
Als onderdeel van Tetra Pak's ecosysteem voor productontwikkeling staat dit centrum open voor alle soorten spelers: starters of gevestigde bedrijven die nieuwe marktsegmenten willen verkennen. Het centrum helpt producenten om de uitdagingen van industriële schaal aan te gaan, zodat ze sneller winstgevend kunnen worden. Of het nu gaat om het creëren van voedingsingrediënten door middel van fermentatie of het ontwikkelen van alternatieven voor vlees- en visproducten, de experts staan klaar om de ambities van producenten te ondersteunen.
Voedselfabrikanten hebben toegang tot twee programma's die zijn ontworpen als testraamwerken, of kunnen specifieke testen selecteren voor een aanpak op maat. Charles Brand, Executive Vice President Processing Solutions and Equipment bij Tetra Pak, zei: "In een tijd waarin veel bedrijven bezuinigen op investeringen, gaan wij tegen de stroom in. Dit centrum vertegenwoordigt onze sterkste betrokkenheid tot nu toe op het gebied van gefermenteerde voedingsmiddelen.”