Belgen schitteren op Best of Mondial du Pain

In Osaka (Japan) vond begin juni 2025 voor de vijfde keer de Best of Mondial du Pain plaats, waarbij de 6 beste teams van de afgelopen Mondial du Pain hun kunsten demonstreren. België was erbij en kon tevreden naar huis met de eerste prijs voor nutritioneel brood én de prijs voor beste commis.
Toen 18 landen het tegen elkaar opnamen op de afgelopen Mondial du Pain kon Team Belgium een zesde plek veroveren, waardoor ons land kon deelnemen aan de Best of Mondial du Pain 2025 in Osaka. De nationale ploeg die met ondersteuning van LesAmbassadeursDuPain.be afzakte naar Japan bestond uit Laurie Mesmaeker als commis, Olivier Collect als chef en Serge Alexandre als coach.

Het Belgische team wist de vijfde plaats te bemachtigen en won daarbij de prijs voor het beste nutritionele brood. Ook maakte Laurie Mesmaeker (finaliste Aspirant Baker 2021 en momenteel in het 7e specialisatiejaar bakkerij/patisserie aan CERIA) indruk op de jury; zij werd dan ook door hen uitgeroepen tot beste commis.
Op de Best of Mondial du Pain volgde na een voorbereiding van twee uur de dag voordien een wedstrijdproef van acht uur. De etalagetafel van de Belgen met onder meer traditionele stokbroden, brioches, croissants, belegde broodjes, nutritioneel brood en een sierstuk zag er indrukwekkend uit.
"We zijn trots om opnieuw de eerste prijs te behalen in de categorie nutrioneel brood. Een prijs die meer is dan het brood bakken zelf. Er moest een volledig dossier opgesteld worden met de nutritionele waarden en een motivatie. Al jaren doen we er alles aan om deze prijs binnen te halen en dat lukte al meerdere keren. Gelukkig ook dit jaar. In combinatie met de prijs voor beste jongere, is deze deelname aan Best of Mondial du Pain zeer geslaagd."