'VERDUURZAMING VAN VOEDINGSINDUSTRIE M.B.V. INNOVATIE'
Innovation manager Lars Roba (Flanders Food),
Keynote spreker tijdens Food Process Seminar
Op donderdag 21 november 2024 vindt het inspirerende kennis- en netwerkevent Food Process Seminar plaats in Gent. Deze themadag brengt voorlopers en specialisten op het vlak van duurzaamheid en automatisering binnen de voedingsindustrie samen voor boeiende lezingen, technische innovaties, casestudies en getuigenissen uit de praktijk. Één van de specialisten is Lars Roba, innovatiemanager bij Flanders' FOOD.
Tegen 2030 wil men in Vlaanderen 10% van de energiedragers vergroenen in de niet energie-intensieve industrie, waaronder de meeste voedingsbedrijven vallen. Er zijn al enkele technologieën die het potentieel hebben om de voedingsindustrie versneld de energietransitie te laten inzetten. Er heerst echter onzekerheid bij bedrijven welke technologieën nu juist het meest geschikt zijn en welk effect dit zal hebben op de productkwaliteit en processtabiliteit. Met het project Rethink Energy 4 Food willen Flanders' FOOD, Flux50, Fevia Vlaanderen en verschillende kennisinstellingen het potentieel van energietechnologieën aantonen en voedingsbedrijven er vertrouwd mee maken.
Wie is Lars Roba?
Lars Roba studeerde af als bio-ingenieur en werkt nu al 4 jaar als innovatiemanager bij Flanders' FOOD. In deze functie volgde hij verschillende digitaliseringsprojecten op en sinds dit jaar is er een nauwe samenwerking tussen Flanders' FOOD en Flux50 op het thema energie in de voedingsindustrie.