Groenten & fruit Partnercontent

Groene en smaakvolle menu's met meer marge, met de hulp van Bonduelle!

Bistro Bonduelle Horeca Expo
De horeca menukaart helpt chefs om met peulvruchten, granen en groenten smaakvolle, duurzame en rendabele gerechten te creëren

Bonduelle Foodservice helpt foodprofessionals hun menukaart te vergroenen zonder in te boeten op smaak of marge. Dankzij slimme en innovatieve oplossingen maakt Bonduelle groen koken makkelijker, smakelijker én winstgevender. Hun nieuwste product past perfect in dat plaatje: geroosterde aardappelen, beschikbaar in klassieke en zoete variant. Culinair Adviseur Steve Passchyn vertelt hoe deze innovatie een verschil maakt in de professionele keuken.

Culinair Adviseur Steve Passchyn
"De groene menukaart is een praktisch startpunt voor wie toekomstgericht wil werken" - Steve Passchyn (Culinair Adviseur bij Bonduelle Foodservice)

“Onze horeca menukaart helpt je op weg”

Jullie ontwikkelden een ‘futureproef’ horeca menukaart. Wat houdt dat precies in?

Steve: “Onze horeca menukaart is een concrete tool voor chefs, die we hen aanreiken om te tonen hoe peulvruchten, granen en groenten niet alleen zorgen voor smaakvolle, groenere gerechten, maar ook bijdragen aan een hogere gasttevredenheid én extra marge. Van hapjes om te delen tot bowls, belegde broodjes, pasta’s en side dishes: elk gerecht op onze groene menukaart is slim samengesteld voor efficiëntie in de keuken, marge optimalisatie en natuurlijk, een heerlijke smaakbeleving. Daarnaast vind je, achteraan de menukaart, heel wat praktische tips rond bereidingswijze, grammages, prijszetting en gebruik van ingrediënten. Het is een praktisch startpunt voor wie toekomstgericht wil werken.”

Best practices

Kan je een aantal concrete tips benoemen om een menukaart te vergroenen?

Steve: “Een belangrijke tip: begin klein. Je hoeft niet meteen je hele kaart om te gooien. Salades, bowls en broodjes lenen zich uitstekend om groenten en granen op een creatieve manier te introduceren. Daarnaast: schenk aandacht aan je bijgerechten. Deze worden namelijk vaak onderschat, terwijl ze net de ruimte bieden om te experimenteren en extra beleving te creëren op het bord. En belangrijker nog: bijgerechten leveren marge op. Kies voor varianten die weinig handling vragen in de keuken, en win zo tijd om te zoeken naar verrassende combinaties. Zet bijvoorbeeld heerlijke bloemkoolroosjes op je kaart, afgewerkt met vadouvan en groene linzen. Wat trouwens vaak vergeten wordt: ook aardappelbereidingen kun je duurzaam invullen. Door bijvoorbeeld frietjes of puree te vervangen door geroosterde aardappelen, breng je een gezond alternatief, dat ook nog eens smaakvol, smeuïg en makkelijk te bereiden is. En ze werken perfect als basis voor loaded variaties.”

Download hier de horeca menukaart.

Loaded inspiratie

Hoe kunnen chefs creatief aan de slag met die geroosterde aardappelen?

Steve: “Het mooie is: je kunt ze gebruiken zoals je frietjes zou serveren, maar dan veel veelzijdiger. Hier zijn een paar ideeën:

  1. Mix van zoete en gewone aardappelen met barbecuesaus, koriander en krokante uitjes
  2. Getopt met feta, olijf, rucola, tomaat en een scheutje citroenolie
  3. Loaded met gegrilde paprikareepjes, sriracha-mayonaise en lente-ui

Zo voeg je niet alleen extra smaak toe, maar verhoog je ook de waarde van het gerecht. En dankzij het gemak van de aardappelbasis, kan je de bereidingstijd kort houden.”

Menu du jour NL
Bezoek Bistro Bonduelle op Horeca Expo (stand 8413) en proef de menukaart van de toekomst

Wat maakt de Bonduelle geroosterde aardappelen zo bijzonder?

Steve: “Ze zijn ontstaan vanuit onze missie: plantaardig aantrekkelijk en haalbaar maken. Veel chefs willen groener werken, maar worstelen met voorbereidingstijd, voorraadbeheer of twijfelen over de gastbeleving. Onze aardappelen bieden een oplossing. Deze goudbruine smaakmakers zijn niet alleen een lust voor het oog met hun authentieke roosterpatroon en ambachtelijke snit, ze zijn ook razendsnel klaar. Recht uit de diepvries in de oven in slechts 10 minuten, of zelfs in 5 minuten als ze reeds ontdooid zijn. Of je nu werkt in een bruisende brasserie of een drukke grootkeuken: onze natuurlijke, ongecoate aardappelen zijn multi-inzetbaar.”

Waar kunnen chefs of food professionals deze producten zelf ontdekken?

Steve: “Van 16 tot en met 19 november staan we op Horeca Expo in Gent. Op stand 8413 opent Bistro Bonduelle de deuren, waar we de horeca menukaart van de toekomst presenteren en tot leven brengen op het bord. Verwacht je aan verrassende bowls, belegde broodjes boordevol groenten, en smaakvolle side dishes.

Zet dus 16 tot en met 19 november in je agenda en schuif aan in Bistro Bonduelle. Culinair Adviseur Steve Passchyn en het team van Bonduelle Foodservice tonen hoe plantaardige ingrediënten de basis kunnen vormen voor een winstgevende, creatieve en groene kaart. En uiteraard staat hun nieuwe innovatie centraal: geroosterde (zoete) aardappelen. Ga jij proeven?

Kan je niet wachten tot Horeca Expo om te proeven van de gloednieuwe geroosterde (zoete) aardappelen?

Vraag hier een gratis sample aan.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook