Kip aan 't Spit: traditie op het bord
Snel klaar, lekker en voedzaam. Wat wil je nog meer? De gegrilde kip aan 't spit krijgt de hoofdrol, en wordt ondersteund door couscous met groentjes. Een heerlijk BBQ gerecht dat je bovendien het hele jaar door kunt presenteren.
Ambachtelijke Kip aan ’t Spit
Vleeswarenspecialist Imperial stelt voor: Kip aan ’t Spit, een natuurlijk gevogelteproduct met een opvallend aroma. De 100% kipfilet van Belgische kwaliteit krijgt eerst een badje in een marinade van een gebalanceerde kruidenpekel. Het langzame kookproces daarna garandeert de zachte, rijke smaak. Ten slotte wordt de filet in de braadoven geroosterd. Tijdens deze unieke grill- en braadbereiding krijgt de kip een echt bakrandje voor een authentieke look. Het proces vergt geen kleurstoffen, smaakversterkers of toegevoegd water.
Quick-serve Dikke Sneden
De dikke sneden Kip aan ’t Spit zijn een slim quick-serve product dat u in staat stelt in een mum van tijd een bijzonder gerecht op tafel te zetten. De naturelle vleesstructuur en de onovertroffen sappigheid zorgen voor een feestje in de mond. De kant-en-klare Dikke Sneden zijn veelzijdig: gegrild, gebakken of opgewarmd. In ieder geval een meerwaarde in elke keuken.
Dikke sneden Gegrilde kip aan 't spit met couscous en gegrilde groenten
Ingrediënten voor 10 personen
- 10 plakken kip aan 't spit 10mm
- 1,5 kg diepgevroren gegrilde groentemix Ardo
- 600 gr couscous
- 800 ml groentebouillon
- 15 gr kruidenmengeling chimichurri
Bereidingswijze
- Verdeel de groenten over een bakplaat, besprenkel met olie en plaats in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 à 20 min. Roer geregeld om.
- Verwarm de bouillon, voeg kruiden toe.
- Doe de couscous in een diepe schaal, besprenkel met olie en roer om.
- Overgiet de couscous met de warme bouillon en laat wellen.
- Meng de gegrilde groenten met de couscous.
- Grill de kip op de BBQ gedurende 1 min aan elke zijde. Kruid met wat peper.
- Serveer met BBQ saus van Knorr.
Zelf de dikke sneden ontdekken?
Vraag hier je gratis staal aan
