Bereide vleeswaren Partnercontent

De Imperial Jambonneau brengt smaak en variatie in het BBQ-seizoen

jambonneau imperial

De Imperial Jambonneau is een culinair erfstuk dat traditionele ambacht en verfijnde smaak samenbrengt. Met zorg geselecteerd, subtiel gekruid en langzaam gegaard, biedt dit stukje vlees een rijke en veelzijdige basis voor zowel klassieke bereidingen als creatieve gerechten. Ontdek hoe deze delicatesse met zijn zachte rooksmaak en smeuïge structuur een hoofdrol kan spelen op elke barbecue.

Zorgvuldige selectie

Het achterhammetje is een traditioneel product met oneindig veel mogelijkheden. Hiervoor wordt er zorgvuldig een selectie uitgevoerd om de beste hammetjes te selecteren. Deze worden zeer laag gepekeld met uitgelezen kruidenextracten voor een subtiele smaak. Het hammetje word na het pekelen heel rustig gemasseerd zodat de kruiden en zout zich goed kunnen verdelen.

Hiernaast wordt het hammetje gerookt met beukenhout. Beukenhout geeft een zachte mooie smaak en een goudbruine kleur. Traditioneel wordt dit altijd met het been, eventueel met nog een vetrand, samen gekookt. Dit zorgt onder andere voor de volle smaakbeleving.
Daar we het hammetje op voorhand lang op lage temperatuur koken (soort slow cook) is het hammetje klaar voor gebruik. Dus kan snel worden opgewarmd in de oven, microgolf of op de BBQ.

Luikse salade op basis van Jambonneau

Het hammetje is een klassieker dat meestal in z'n geheel opgediend wordt. Door het heerlijke vlees te plukken creëer je echter weer een hele waaier aan creatieve culinaire mogelijkheden. Wat dacht je bv van een Luikse Salade op basis van Jambonneau? 

luikse salade met jambonneau

Ingrediënten

- 4 grote jambonneau’s (1 hammetje is goed voor 10 personen)
- 1 kg krielaardappelen
- 10 hard gekookte eieren(8min)
- 1 kg groene boontjes
- Handvol gehakte peterselie
- 1 krop andijvie frisee
- 2 rode ajuinen in ringen
- 5 el mosterd
- 2 rauwe eieren
- 3 dl koolzaadolie
- Enkele druppels tabasco
- Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe mosterd, de eieren, peper, zout en tabasco in een maatbeker
  2. Mix terwijl je de olie straalgewijs eraan toevoegt tot je een licht gebonden viniagrette hebt
  3. Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water, spoel onder koud stromend water
  4. Kook de aardappelen, pel en halveer
  5. Verwarm de jambonneau op de barbecue en pluk het vlees van het bot
  6. Bak de aardappelen in half boter/half olie
  7. Voeg boontjes en jambonneau bij de aardappelen en hussel even
  8. Verdeel de frisee salade over de borden
  9. Bedek deze met de aardappelsalade en garneer met de hard gekookte eieren, rode ajuin en peterselie
  10. Lepel de dressing over het gerecht
IMPERIAL MEAT PRODUCTS
GROTE BAAN 200
9920 LIEVEGEM
+3293700211
deli@imperial.be
www.imperial.be
Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook

Cookies

FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.