De top 6 patisserie trends van 2025
What’s hot, what’s not? Als chef wil je mee zijn en met deze smaaktrends ben je dat. Patisserie du Chef® zet voor jou deze 6 belangrijkste trends voor desserts en versnaperingen op een rij. Zo ben jij mee met wat er leeft bij jouw klanten.
1. Kleurrijk contrast
Versterk het feelgood-moment dat jouw klanten hebben bij het eten van een dessert of versnappering door in te zetten op kleurrijke contrasten. Zo springen je creaties in het oog en geven ze extra veel zin om te genieten!
2. Mini porties vallen in de smaak
Kleine stukjes patisserie ogen kwalitatiever en vooral Millennials – leeftijd 28 tot 44 jaar – zetten er graag hun tanden in. Bedien deze generatie op haar wenken met mignardises, plaatgebak of stangen in kleine en originele porties.
3. Ga voor een natuurlijke en gezonde uitstraling
Wist je dat mensen steeds meer kiezen voor bewust genieten? Speel hier als chef of pâtissier op in en werk met natuurlijke elementen en kleuren op en rond jouw desserts. Een goed voorbeeld is fruit, want uit onderzoek blijkt dat dit een ‘gezondheidssignaal’ is. Mensen voelen zich minder schuldig als ze fruit zien in hun gebakje.
4. Ambachtelijke sfeer en nostalgie
Klassiekers van vroeger zijn weer hip! Pak uit met desserts die je gasten kennen en waarderen. Til ze naar een hoger niveau en steek ze in een eigentijds jasje.
5. Zoet, zuur én zout
Ga voor gedurfd en geef jouw desserts een lichtzure toets. Dit wordt namelijk als gezonder ervaren. Anderzijds wordt de combinatie zout en zoet ervaren als een verrijking van het smaakpalet. Voeg bijvoorbeeld een salted caramel-topping toe en je bent on-trend!
6. Smaken van de wereld
Fusion was voor andere gerechten al ingeburgerd, maar zien we deze trend ook voor desserts. Wat dacht je van matcha-poeder als decoratief element? Hierdoor krijgt jouw dessert direct een ferme Oosterse smaakboost.
Wil je nog meer voldoen aan de noden en wensen van jouw klanten? Naast het volgen van deze trends geeft The Patisserie Pro Planner van Patisserie du Chef® nog heel wat tips en tricks over afwerkingsmogelijkheden, slimme besparingen én optimaal werken.
Bron: new trends in pastry 2025
OTTERGEMSESTEENWEG-ZUID 816
9000 GENT
+3292424512
vdmprofessional.be@vandemoortele.com
www.vandemoorteleprofessional.com
