Lok extra gasten met verleidelijk barbecuelekkers
Verras met Imperial Dikke Sneden Kip aan ’t Spit
Imperial inspireert liefhebbers van creatieve barbecuegerechten volop. Deze keer met Dikke Sneden Kip aan ’t Spit. Ze zijn lekker en veelzijdig en brengen gegarandeerd de nodige seizoensvariatie op de menukaart. Ideaal om mee uit te pakken dit voorjaar.
Ambachtelijke Kip aan ’t Spit
Vleeswarenspecialist Imperial stelt voor: Kip aan ’t Spit, een natuurlijk gevogelteproduct met een opvallend aroma. De 100% kipfilet van Belgische kwaliteit krijgt eerst een badje in een marinade van een gebalanceerde kruidenpekel. Het langzame kookproces daarna garandeert de zachte, rijke smaak. Ten slotte wordt de filet in de braadoven geroosterd. Tijdens deze unieke grill- en braadbereiding krijgt de kip een echt bakrandje voor een authentieke look. Het proces vergt geen kleurstoffen, smaakversterkers of toegevoegd water.
Quick-serve Dikke Sneden
De dikke sneden Kip aan ’t Spit zijn een slim quick-serve product dat u in staat stelt in een mum van tijd een bijzonder gerecht op tafel te zetten. De naturelle vleesstructuur en de onovertroffen sappigheid zorgen voor een feestje in de mond. De kant-en-klare Dikke Sneden zijn veelzijdig: gegrild, gebakken of opgewarmd. In ieder geval een meerwaarde in elke keuken.
Dikke Sneden Kip aan ’t Spit met pitabroodjes en coleslaw
Deze heerlijke pitabroodjes zijn een succesvolle combinatie van gegrilde kip, knapperige coleslaw en verfrissende groenten. Perfect voor een snelle en verrassende maaltijd.
Ingrediënten
- 2,5 Dikke Plakken Kip aan ’t Spit
- Kipkruiden
- 5 Pitabroodjes
- 125 g Coleslaw
- 1,5 el Mayonaise
- 1,5 el Yoghurt
- Peper en zout
- Enkele radijsjes
- Rode ui
- Tzatzikisaus
Bereidingswijze
- Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking
- Snijd de rode ui en radijsjes in dunne plakjes
- Meng de mayonaise met yoghurt tot een dressing en kruid met peper en zout
- Voeg enkele lepels van de dressing toe aan de coleslaw en meng
- Halveer de Dikke Plakken Kip aan ’t Spit, wrijf ze in met olie, bestrooi met kipkruiden en grill ze kort op de BBQ tot ze goudbruin zijn
- Snijd de pitabroodjes open en vul ze met een royale portie coleslaw, gevolgd door de gegrilde kip aan’t spit
- Garneer de pitabroodjes met radijsjes en rode ui
- Serveer met een smakelijke tzatzikisaus
Imperial, partner van de chef die zich graag aan een experimentje waagt, heeft naast de pitabroodjes met Kip aan ’t Spit nog meer in huis. Zoals een recept met Jambonneau, een verrukkelijk Ardens hammetje, of een gerechtje met Dikke Sneden Ham aan ’t Spit. Mis de volgende twee weken deze nieuwsbrief dus niet.
Zelf de dikke sneden ontdekken? Vraag hier gratis staal aan
GROTE BAAN 200
9920 LIEVEGEM
+3293700211
imperial.info@campofriofg.com
www.imperial.be
