Bonduelle neemt chefs mee in eiwittransitie
Makkelijk meer peulvruchten op het menu
Bonduelle is uw partner in de eiwitshift, dé expert in peulvruchten en ziet nog veel opportuniteiten in de keukens. Want peulvruchten gebruiken is veel meer dan ze gewoon toevoegen aan een slaatje. Je maakt er volwaardige en bijzonder lekkere gerechten mee. Bonduelle helpt u daarbij graag. Meer nog: heeft het voorbereidende werk al voor u gedaan!
Trendsetter peulvruchten
Eiwittransitie
Bonduelle profileert zich al sinds midden vorige eeuw als pionier in plantaardige voeding. Vandaag zet Bonduelle volop de schouders onder de eiwittransitie, onder andere via de Green Deal-eiwitshift, en is het bedrijf een trendsetter in de categorie peulvruchten. Peulvruchten zijn namelijk duurzaam, gezond, goedkoop en bieden eindeloze mogelijkheden in de keuken.
Eindeloze mogelijkheden
Steve Passchyn is Culinair Adviseur bij Bonduelle en heeft voordien een stevig parcours afgelegd in de cateringsector. Hij weet dus waarover hij spreekt. Steve doet niets liever dan chefs inspireren en ze aanzetten tot plantaardig koken. “Chefs zijn misschien nog niet zo vertrouwd met de mogelijkheden van peulvruchten, maar eens we hen die laten zien, zijn ze fan. Met peulvruchten kan je een volwaardige en zeer lekkere maaltijd creëren”, steekt Steve van wal.
Vlees of vis vervangen door peulvruchten
Om chefs te helpen met het maken van voedzame, smaakvolle gerechten met peulvruchten in de hoofdrol, stampte Bonduelle diverse inspirerende concepten uit de grond. Bijvoorbeeld ‘smaakvol switchen’, waarbij traditionele recepten omgetoverd worden naar varianten zonder vlees. Denk aan een Spaghetti Bololinzen, Kik Curry of Linzagne. Stuk voor stuk herkenbare gerechten, maar dan in een nieuw jasje. Ook werkte Bonduelle een ‘Half/Half’-concept uit. Steve zegt het volgende: “Traditioneel houden consumenten (en daarom ook chefs) vast aan maaltijden met de componenten zetmeel (aardappelen, pasta), groenten en dierlijke proteïnes (vlees of vis). Wij geven de chefs de nodige inspiratie om een deel van het vlees of de vis te vervangen door peulvruchten. Bijvoorbeeld: meng rode kool met kikkererwten of schorseneren met linzen en serveer dat met een kleinere portie vlees.”
Een aanbod op maat
Kant-en-klare oplossingen
Chefs kiezen bij Bonduelle uit een breed gamma peulvruchten: rode kidneybonen, linzen, zwarte en witte bonen, groene kikkererwten enzovoort. Allemaal reeds verwerkt en verpakt: van sous-vide gegaarde peulvruchten in blik, tot handige easybags of vriesverse oplossingen. Bonduelle doet dus een stuk van het voorbereidende werk van de chef en biedt kant-en-klare oplossingen. Het wassen, wellen, garen en terugkoelen van peulvruchten behoren tot het verleden: minder werk voor u, en een garantie op een goede bite en smaak.
Minute en Service, voor maximaal gemak in je keuken
Het paradepaardje van Bonduelle in vriesvers is de Minute range. “Die bevat volledig stoomgegaarde groenten, die enkel nog kort even opgewarmd moeten worden”, legt Steve uit. “Nieuw is onze Service-reeks: vriesverse granen, groene en gegrilde groenten én peulvruchten. Uniek aan dit assortiment is dat al de Service-peulvruchten geschikt zijn voor direct koud gebruik, en dus na ontdooien meteen geserveerd kunnen worden.”
Horeca Expo, stand 8413
Misschien durft u nu al oude technieken overboord te gooien en ‘smaakvol te switchen’ naar Linzagne, Kiksalon en Spaghetti Bololinzen? “Chefs die vastlopen, mogen me altijd contacteren”, geeft Steve nog mee. U kunt hem ook rechtstreeks uw vraag stellen op Horeca Expo (Gent, 17-20 november 2024, stand 8413), en tegelijk komen proeven van heel wat heerlijke creaties met peulvruchten van zijn hand.
Receptinspiratie
Half/half: Meer eiwit, minder vlees!
Smaakvol switchen: Klassiekers met een twist
www.bonduelle-foodservice.be
+31 40 261 88 33
foodservicebenelux@bonduelle.com
Steve Passchyn
LinkedIn Steve
steve.passchyn@bonduelle.com