Robert Tock is nieuwe voorzitter van Fost Plus
Robert Torck, de CEO van ISCAL Sugar, neemt de komende drie jaar de rol op van voorzitter van de Raad van Bestuur van Fost Plus. Torck neemt de fakkel over van Jan Vander Stichele (Lotus Bakeries). Het is voor het eerst sinds haar ontstaan dat de organisatie een onafhankelijke voorzitter heeft, wat duidt op een nieuwe wind binnen Fost Plus.

Robert Torck is de CEO van het Belgische ISCAL Sugar, een van de grootste suikerproducenten in West-Europa. Daarnaast is hij voorzitter van het marketingactivatiebedrijf Shelf Service en biscuiterie Desobry.
“Wat hem bezielt, is het vermogen om verbindingen te creëren, om te luisteren en gemeenschappelijke oplossingen te bedenken. Het is zijn rijke ervaring in verschillende sectoren en sociale ingesteldheid die de Raad van Bestuur overtuigd hebben om voor hem te kiezen”, klinkt het bij Fost Plus.
Ecodesign
“Robert brengt een enorm netwerk en een ruime ervaring mee in zowel de internationale ondernemerswereld als in Raden van Bestuur”, zegt Francis Huysman, de CEO van Fost Plus. “Wij hebben sinds begin dit jaar een afgeslankte Raad van Bestuur, met een sterkere vertegenwoordiging van onze leden. Op die manier kunnen we gerichter beslissingen nemen om invulling te geven aan onze maatschappelijke rol.”
“De uitdagingen van Fost Plus zijn talrijk: het behoud van de neutraliteit tussen de materialen, het versterken van de banden met de consument, het ondersteunen van gemeenten bij hun diverse missies, het aanmoedigen van ecodesign, evenwicht vinden tussen milieuprestaties en economische haalbaarheid – om er maar enkele te noemen”, stelt Robert Torck. “Ik geloof sterk in het potentieel van Fost Plus en kijk ernaar uit om de CEO en de operationele teams te ondersteunen in het realiseren van hun ambities.”