FOOD PROCESS SEMINAR 2025
De perspectieven van AI in de voedingsindustrie | donderdag 13 november 2025

Op donderdag 13 november 2025 vindt hét kennis- en netwerkevent Food Process Seminar plaats. Aan de hand van inspirerende lezingen, casestudies en getuigenissen uit de praktijk krijgt u tijdens deze themadag een volledig overzicht van de perspectieven van artificiële intelligentie in de voedingsverwerkende industrie. Aansluitend volgt de uitreiking van de Food Process Awards. Het kennisevent sluit af met een netwerpreceptie waar u de gelegenheid krijgt om branchegenoten te ontmoeten.
De toepassing van AI in uw bedrijf
Hoe spring je als voedingsbedrijf mee op de AI-trein nu de technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen? Deze vraag leeft niet alleen binnen uw firma, maar bij alle voedingsbedrijven die voorbereid willen zijn op de uitdagingen en innovaties van vandaag én in de toekomst. Van automatisering, voorspellend onderhoud, energie-efficiëntie en robotica tot kwaliteitscontrole en nog veel meer: artificiële intelligentie kan uw bedrijf op vele manieren vooruit helpen en is in no time niet meer weg te denken in de voedselverwerkende industrie.
Hoe en waar begin je precies met de integratie van AI? Welke innovaties mag u niet missen? En hoe concurreer je als kmo met grote voedingsbedrijven die de financiële slagkracht hebben om volop te investeren in technologische ontwikkelingen? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het event, dat spelers uit de voedingsindustrie en en aanverwante sectoren samenbrengt. Ontdek het potentieel van AI voor uw onderneming en ontmoet inspirerende sprekers en collega’s tijdens het Food Process Seminar 2025.


ONDERWERPEN
- 'Artificiële Intelligentie in de voedingsindustrie: Van hype naar toepassing' (Lars Roba, Flanders' FOOD)
- 'Generatieve AI in robotica voor de voedingsindustrie' (Bram Vanderborght, imec/VUB)
- 'Cybersecurity in de maakindustrie: van verplichte wetgeving tot praktische aanpak' (Christophe Michiels, Sirris)
- 'Een AI-model om de smaak van voeding te voorspellen' (Michiel Schreurs, PhD. Student, VIB-KU Leuven)
* Twee onderwerpen worden later bekendgemaakt
PROGRAMMA
12.00–13.00 u.: netwerklunch
13.00–14.30 u.: presentaties deel 1
14.30–15.00 u.: koffiepauze
15.00–16.30 u.: presentaties deel 2
16.30–17.00 u.: Uitreiking Food Process Awards
17:00–18.00 u.: Netwerkreceptie
DOELGROEP
Deze kennis- en netwerkdag richt zich tot:
- Voedingsverwerkende bedrijven
- Industriële (robotica)bedrijven
- Toeleveranciers van ingrediënten en grondstoffen
- Maintenance Managers
- Hoofden Technische Dienst
- Fabrikanten, importeurs en groothandels uit de sector
- Automatisatie, robotica
- Productieleiders en onderhoudschefs van industriële bedrijven met productie-eenheden
- Engineering- en studiebureaus binnen de productiebedrijven
DATUM & LOCATIE
Donderdag 13 november 2025
van 12.00 tot 18.00 uur
RodeBol Events
CommunicatieCampus (gebouw 485)
Sint-Denijslaan 485
B-9000 Gent
CONTACT
Wenst u mee te werken aan de redactionele invulling van het evenement, of uw eigen product de nodige visibiliteit te geven tijdens dit evenement? Contacteer ons!
EVENEMENT & PROGRAMMA
Contacteer Rick van de Lustgraaf
Tel.: +32 (0)50/24.04.04
Mail: rvl@pmg.be
PARTNERSHIPS
Contacteer Carl Vandaele
Tel.: +32 (0)50/24.04.04
Mail: cvd@pmg.be