IFFA
Procestechnologie voor vlees en alternatieve eiwitten
PRAKTISCH
3 TOT 8 MEI 2025
Messe Frankfurt (Duitsland)
Al 75 jaar staat IFFA wereldwijd bekend als dé toonaangevende vakbeurs voor de vleesverwerkende industrie. Het driejaarlijkse hoogtepunt biedt een compleet overzicht van de nieuwste trends en innovaties op vlak van vleesverwerking, verpakking en verkoop. Als gevolg van veranderende consumentenbehoeften en een groeiend duurzaamheidsbelang wordt ook de volledige markt voor alternatieve eiwitten belicht. Van traditioneel ambacht tot innovatieve ingrediënten, bezoekers kunnen er de nieuwste ontwikkelingen ontdekken om hun bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen en de toekomst van de voedingsindustrie mee vorm te geven.
De toekomst van vlees en alternatieve eiwitten op IFFA 2025
Van 3 tot 8 mei 2025 verzamelt de complete vlees- en alternatieve eiwitindustrie opnieuw in de beurshallen van Messe Frankfurt. Meer dan 1.000 exposanten uit 50 landen zullen op IFFA 2025 hun nieuwste technologieën, machines en oplossingen presenteren voor de voedingssector. Onder het motto ‘Rethinking Meat & Proteins’ staat de vakbeurs dit jaar in het teken van de groeiende ontwikkelingen inzake productdiversificatie, duurzaamheid, en automatisering.
Verbeterde beursindeling toont procesketen van a tot z
Binnen de snelgroeiende markt van vlees en alternatieve eiwitten presenteert IFFA na drie jaar opnieuw een compleet scala aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van verwerking, verpakking en verkoop. Van originele ingrediënten tot geavanceerde distributietechnologieën, de volledige procesketen wordt er vertegenwoordigd door zowel internationale marktleiders als gespecialiseerde start-ups.
Met behulp van diverse themagebieden vinden bezoekers moeiteloos hun weg door de nieuwste trends. De World of Processing richt zich op veilige en efficiënte oplossingen voor de verwerking van vlees en eiwitten, de World of Packaging toont innovatieve concepten voor het beschermen, conserveren en presenteren van voedingsmiddelen, de World of Ingredients onthult essentiële elementen voor een optimale smaak en kwalitatieve structuur, en de World of Skills & Sales laat de bezoeker kennismaken met premium vakmanschap en unieke verkoopmethoden.


Vleesvervangers in de schijnwerpers
De groeiende wereldbevolking en veranderende voedingspatronen zorgen voor een steeds grotere productvariëteit, waarbij ook alternatieve eiwitten aan belang winnen. Dit resulteert in de razendsnelle ontwikkeling van nieuwe vleesvervangers, zoals hybride producten, innovatieve fermentatieprocessen en de opkomende markt voor kweekvlees. Daarom introduceert IFFA dit jaar de World of New Proteins, waar zowel plantaardige als celgebaseerde alternatieven een eigen podium krijgen.

Automatisering, duurzaamheid en innovatie
Naast een groeiende productdiversificatie staan ook duurzaamheid en automatisering hoog op de beursagenda. Op die manier stimuleert IFFA de industrie om samen te werken aan een slimme en duurzame voedselproductie, die niet alleen de efficiëntie van werkprocessen verhoogt maar ook bijdraagt aan een beter klimaat. Bezoekers kunnen dit alles uit eerste hand ontdekken en mee vormgeven via een uitgebreid evenementenprogramma.
Tickets zijn hier beschikbaar!

+32 (0)2 880 95 88
fien.cant@belgium.messefrankfurt.com
www.belgium.messefrankfurt.com
