De juiste textuur dankzij nauwkeurige procesbesturing
Sensorspecialist Baumer is precisiepartner van Revyve

Het foodtechbedrijf Revyve bv ontwikkelt gistgebaseerde textuuringrediënten als een vervanger voor het traditioneel toegepaste eiwit. Om tot de unieke functionele eigenschappen te komen, moeten de ingrediënten op de juiste manier verwerkt worden. Cruciaal is de synergetische samenwerking tussen Revyve en sensorspecialist Baumer die laat zien hoe precieze sensoren de gewenste resultaten opleveren en een duurzame voedselproductie stimuleren.
Duurzaam alternatief voor eiwit
De gistgebaseerde textuuringrediënten van Revyve dienen als een functioneel alternatief voor traditionele bestanddelen op basis van eieren in een breed scala aan voedseltoepassingen en komen tegemoet aan de groeiende vraag naar duurzamere voedingsopties.
In 2024 lanceerde Revyve zijn First of a Kind (FOAK) productiefabriek, met een productiecapaciteit van 200 ton. Het bedrijf heeft ook zijn commerciële pijplijn uitgebreid en belangrijke aankooporders binnengehaald. Revyve biedt voedselproducenten een duurzaam, 'clean label', allergeenvrij en prijsstabiel alternatief voor traditionele ingrediënten op basis van eieren.
De uitdaging
Het team stond voor de uitdaging om sensoren te vinden die niet alleen voldoen aan de strenge eisen voor voedselveiligheid, maar zich ook kunnen aanpassen aan en betrouwbaar werken in verschillende media en omstandigheden, zonder vaak opnieuw te hoeven worden gekalibreerd.
De oplossing
Revyve koos voor Baumer, een wereldwijd erkende leverancier van sensoroplossingen die bekendstaat om zijn uiterst nauwkeurige technologie. Zo kon Revyve voldoen aan de veelzijdige eisen van het productieproces. Baumer sensoren worden gebruikt voor temperatuur- en niveaumetingen, vanaf de ontvangst van de grondstoffen tot de opslag van het eindproduct.
Temperatuurbewaking
Een nauwkeurige en betrouwbare temperatuurcontrole is cruciaal voor de kwaliteit en veiligheid van de producten van Revyve. "Een nauwkeurige temperatuurmeting maakt deel uit van ons beheersysteem voor voedselveiligheid", vertelt Liam McCarthy van Revyve.
In het evaluatieproces werden sensoren van meerdere toonaangevende leveranciers getest. Uiteindelijk viel de keuze op de nauwkeurigheidsklasse AA (ook bekend als klasse 1/3B) model TE2 sensoren van sensorexpert Baumer. McCarthy verklaart dat deze sensor de consistente prestaties levert die ze zochten om ervoor te zorgen dat elke batch voldoet aan hun hoge bedrijfsnormen.

Puntniveaudetectie
Baumer CleverLevel sensoren zoals de PL20H staan bekend om hun gebruiksgemak. De automatische parametrisering en veelzijdige detectiemogelijkheden voor media – vooral bij uitdagende media, zoals schuimende of kleverige stoffen – gaven voor McCarthy de doorslag: "Het vereenvoudigt ons werk. De sensor is plug & play en past zich aan al naargelang het te meten medium. Dit vermindert de noodzaak voor menselijke tussenkomst en handmatig schakelen."
Nieuwe bedrijfsbrede standaard voor niveau- en temperatuurmeting
Revyve prees dat "deze instrumenten compact, robuust en eenvoudig te installeren zijn en zorgen voor een probleemloze werking". Als gevolg hiervan zijn Baumer sensoren bij Revyve de nieuwe bedrijfsbrede standaard geworden voor zowel niveau- als temperatuurmeting.
Revyve en Baumer laten een succesvol partnerschap zien ten dienste van Revyve's missie om de veelgevraagde oplossing te bieden voor gistgebaseerde, natuurlijke textuuringrediënten. Dit door gebruik te maken van nauwkeurige sensortechnologie die het belang hiervan in de moderne voedselproductie onderstreept. Samen effenen Revyve en Baumer het pad voor een smakelijkere en duurzamere toekomst.
Meer informatie over Baumer sensoroplossingen
Baumer op het Food Tech Event
Bezoek Baumer op Food Tech Event (14 & 15 mei 2025 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch) aan stand 79.