Normec informeert over Food Safety Culture
Lees de nieuwe whitepaper over voedselveiligheid
Food Safety Culture, ofwel voedselveiligheidscultuur, maakt sinds 2015 deel uit van de managementverwachtingen in de voedingsindustrie. Volgens het GFSI omvat Food Safety Culture de gedeelde waarden, overtuigingen en normen die de mindset en het gedrag rondom voedselveiligheid in de hele organisatie beïnvloeden.
Directies moeten aantonen dat zij zich inzetten voor het opzetten, uitvoeren, onderhouden en verbeteren van het voedselveiligheidsbeheerssysteem. Belangrijke elementen hierbij zijn communicatie, opleiding, feedback van werknemers en het meten van de prestaties van het voedselveiligheidsmanagementsysteem. Deze eisen staan niet alleen in de wetgeving (Verordening (EU) 2021/382, een wijziging van Verordening (EU) 852/2004), maar ook in kwaliteitsstandaarden zoals IFS, BRCGS en FSSC22000.
Het ontwikkelen en behouden van een positieve voedselveiligheidscultuur vereist meer dan het uitschrijven van een procedure; het vraagt om een continue inzet en draagvlak door de hele organisatie.
Welke elementen zijn minimaal nodig voor een succesvolle voedselveiligheidscultuur? Hoe draagt zo'n cultuur bij aan de winstgevendheid van een bedrijf? Wat zijn de wettelijke en normatieve eisen? En welke stappen leiden tot effectieve resultaten?
Lees er alles over in onze whitepaper. Download ze nu via deze link.
WATERSTRAAT 4
9160 LOKEREN
+3293610061
info@normecfoodcare.com
https://normecfoodcare.com/
