Gourmet Sélection 2025
Beurs voor fijne kwaliteitskruidenierswaren
Op 21 en 22 september 2025 vindt in hall 5.2 van Paris Expo (Porte de Versailles) Gourmet Sélection plaats, dé beurs voor fijne kruidenierswaren van topkwaliteit. Met meer dan 300 exposanten en een 4.500-tal professionele bezoekers is Gourmet Sélection een unieke locatie waar lokale producenten, fabrikanten, verdelers en gespecialiseerde winkeliers elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen, te ontdekken en partnerschappen te smeden.
Fijne kruidenierswaren in de kijker
Bij Gourmet Sélection is de overtuiging dat fijne kruidenierswaren een vleugje magie toevoegen aan het dagdagelijkse. De producten prikkelen de zintuigen, vertellen een verhaal en halen de banden aan tussen wie hen maakt, verdeelt en proeft.
De beurs zet deze smaakvaklui in de kijker en viert hun knowhow. Kwaliteit, authenticiteit en innovatie zijn er de sleutelwoorden.
Trendboek: 10 kruidenierstrends voor 2025
Bij de beurs Gourmet Sélection hoort ook een Gourmet Sélection Trend Book die de bewegingen van de markt van de verfijnde voeding belicht, in Frankrijk en daarbuiten. Het boek bevat de inzichten uit extensieve marktonderzoeken en sectorobservaties. Het trendboek duidt hoe kwaliteit, authenticiteit en innovatie aankoopgedrag herdefiniëren.
Onderstaande 10 trends zorgen voor de professionals voor een roadmap om voorop te blijven in een snel evoluerende markt. Ze weerspiegelen de diepe shift in de manier van denken over voedsel. Het gaat niet enkel meer om voeding, maar om cultuur, ervaringen en waarde.
Smaakvolle nostalgie
Consumenten herconnecteren met geruststellende, bekende smaken, die hun kindertijd, traditie en emotionele veiligheid oproepen. Authentieke, geschiedenisrijke producten maken een sterke comeback.
Wereldwijde terroirs
Terwijl lokaal belangrijk blijft, is er een groeiende vraag naar authentieke smaken uit het buitenland. Culinaire verkenning is in opmars met dank aan reizen, migratie en wereldwijde digitale cultuur.
Schaamteloos genieten
Mensen willen genieten, zonder compromissen te sluiten. Deze trend omarmt voedsel dat zowel aangenaam als verantwoordelijk is: gezonder, duurzaam en ethisch gesourced.
Minder maar beter
Minimalisme doet zijn ingang bij mindful eating. Kopers zijn gefocust op minder producten maar van hogere kwaliteit: vol voedingsstoffen, functioneel en gemaakt met 'propere' ingrediënten.
Natuurlijke, plantaardige alternatieven
Naast de traditionele vleesvervangers zoeken consumenten naar plantaardige producten die eenvoudig en transparant zijn en een eerlijke smaak hebben zonder verborgen additieven of ultrabewerkingen.
Home gourmet dining
De kunst van thuis mensen te ontvangen is in ontwikkeling. Hoogwaardige, opdienklare items en culinaire kits helpen om een ervaring van restaurantkwaliteit te brengen in een intieme setting.
Verfijnde laag en niet-alcoholische dranken
Elegante, alcoholvrije dranken - likeurs, wijnen en aperitieven - zijn een booming categorie. Ze zijn ontworpen om smaak, en complexiteit te brengen.
Premium sterke drank en mixologie
Wie houdt van alcohol, verkiest kwaliteit boven kwantiteit. Ambachtelijke likeur en artisanale blends zijn geliefd voor hun oorsprongsverhaal en smaakprofielen.
Collaboratieve creaties
Koks, ambachtslui en merken slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van unieke, co-branded producten die culinaire creativiteit brengen in de retail.
Digitale tools ondersteunen lokaal
Digitale platforms spelen een levensbelangrijke rol in de promotie en verdeling van lokale producten. Kleine producenten krijgen zo bredere exposure en gemakkelijker toegang tot consumenten.
GOURMET SELECTION
PRAKTISCH
datum: 21 & 22 september 2025
openingsuren: van 9u30 tot 18u30
plaats: Paris Expo Porte de Versailles
gratis tickets