6x efficiënt werken met patisserie
Eén van de grote uitdagingen voor jou en je collega’s: tijd besparen en met zo weinig mogelijk ingrediënten zo veel mogelijk doen. Daarmee haal je meer rendement en heb je minder stress. Ontdek hier zes tips om de patisserie van Patisserie du Chef® optimaal in te zetten voor je buffet of koffiebreak.
1. Grote groepen
Moet je snel desserts doorgeven voor veel gasten? Met een efficiënte voorbereiding maak je hier hét verschil. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om het aantal versieringen te beperken en te kiezen voor makkelijk te garneren ingrediënten zoals chocoladevlokken of koekjes.
2. Wanneer is trop niet teveel?
Net als Vandemoortele Professional willen de chefs van vandaag voedselverspilling tegengaan. Dit kan je onder andere doen door gebruik te maken van de 80%-regel, waarbij je rekent op 80% van het aantal geregistreerde gasten voor buffetten en koffiebreaks.
3. Slim én snel inspelen op de vraag naar plantaardige patisserie
De vraag naar vegan opties groeit, vooral in steden en onder de jongeren. Met Patisserie du Chef® kan je moeiteloos inspelen op deze voorkeur: kort ontdooien en serveren.


4. Voedselveiligheid gegarandeerd
Als chef moet je alles wat je vers verwerkt verplicht en nauwkeurig beschrijven volgens de wetgeving over voedselveiligheid. Met kant-en-klare producten heb je direct toegang tot deze informatie via het etiket of de website, dit bespaart je extra werk of voorkomt risico’s.
5. Extra gebruiksmomenten
Creëer extra gebruiksmomenten, bijvoorbeeld een high-tea of verwenkoffie, en zet patisserie in als eyecatcher door te zorgen voor een mooi gevarieerd aanbod in mini-porties.


6. TOPTIP - Efficiënte catering op verplaatsing
Laat diepgevroren kleine porties van onder andere Miserable ontdooien in de verpakking. Zo zijn ze al klaar om ter plaatse te decoreren. Ontdooide patisserie blijft gekoeld nog twee dagen houdbaar. Eventuele overschotjes kun je dus nog inzetten op andere momenten.
Download The Patisserie Pro Planner van Patisserie du Chef® en ontdek nog meer tips en tricks over voedeselverspilling, foodcost, afwerking, etc. Kortom vanaf nu maak je van ieder dessert- en breakmoment een waar succes.
OTTERGEMSESTEENWEG-ZUID 816
9000 GENT
+3292424512
vdmprofessional.be@vandemoortele.com
www.vandemoorteleprofessional.com
