Food Discovery Awards 2024
Op de Food Discovery Days waren er natuurlijk ook prijzen voor culinaire innovaties. Het lezerspubliek van foodprofessionals kreeg de kans om een stem uit te brengen op hun favoriet, zowel in de categorie 'Food' als in de categorie 'Drinks'.
Food Discovery Award: Food
1. Ambachtelijke Noordzeekroket - TRAICAR/Gastronello
Door de grote schaarste aan garnalen werd de Noordzeekroket ontwikkeld met kabeljauw, mosselen en een beetje garnaal. Boordevol lekkers recht uit onze Noordzee en perfect op smaak gebracht.
2. Pancake Pleasures by Maisonie Homemade Desserts
Zoete en hartige pannenkoeken ontworpen om een verfijnde en bevredigende maaltijd te bieden, ideaal voor een uitgebreid ontbijt, lunch of als toevoeging aan uw diner. Beschikbaar met 6 verschillende vullingen
3. Imperial Fiorino - Imperial Meat Products
Fiorino is een nieuwe schimmelsalami in de vorm van een ciabatta met enkel en alleen de beste stukken varkensvlees en -spek. Vakmanschap en vierweken intense rijping maken van Fiorino een ware smaaksensatie.
Food Discovery Award: Drinks
1. Fourchette - Brouwerij Van Steenberge
Fourchette combineert het complexe karakter van een tripel, met de drinkbaarheid van een witbier waardoor het een zeer toegankelijk, levend speciaalbier is. Zacht bitter, aangenaam verfrissend en uitstekend voor foodpairing.
2. Piconesse - Houblonesse
Piconesse wordt gecreëerd door ingrediënten van topkwaliteit aan te vullen met Joie de Houblonesse (hun eigen gedistilleerde drank op basis van een maceraat van hopscheuten). In iedere fles Piconesse zit dan ook het equivalent van 10 gram hopscheuten verwerkt.
3. GILI Masala Chai Elixir - ROOT4YOU (ex aequo met Terrest)
GILI Masala Chai Elixir is een authentieke, kant-en-klare infusie die de traditionele chai heruitvindt. Klaar voor gebruik, biedt het een ongeëvenaarde tijdbesparing terwijl het een rijke en authentieke smaak behoudt.
3. Terrest Golden Tripel - Terrest Farm & Brewery (ex aequo met GILI)
Hoog op de Terrest-heuvel brouwen vader en dochter een hoevebier van eigen kweek. Het resultaat is goddelijk goud: een frisse en kruidige tripel met een unieke toets van citrusvruchten (8% Alc. Vol).