Caroline Vercauteren wint WOMED award met Bonmush
Caroline Vercauteren (33) gaf na vijf jaar als zelfstandig apotheker te hebben gewerkt haar carrière een heel andere wending. Ze transformeerder de traditionele charcuteriefabriek van haar schoonouders naar een vega(n) producerend en futureproof bedrijf. Haar missie: meer mensen laten genieten van heerlijk vegetarisch eten.
oesterzwam als basis
Caroline Vercauteren: ”Met de oesterzwam als basis ontwikkelen en produceren we diverse vegetarische en veganistische salades maar ook vis- en vleesalternatieven. De wereld evolueert en mensen worden zich er steeds meer van bewust dat het dagelijks eten van vlees de klimaatverandering beïnvloedt. Wie kan er nu beter goede vleesvervangers bedenken dan een slagersfamilie die alle kennis in huis heeft om lekkere worsten, spreads en rillettes te maken?”
Omdat de meeste vleesvervangers worden gemaakt van soja, tofu, seitan, die allemaal van over de hele wereld moeten worden ingevlogen, besloot Caroline om producten te maken op basis van lokaal geteelde oesterzwammen. “BonMush” was geboren, met een aanbod voor de vegetariër, veganist en flexitariër. De producten zijn te verkrijgen bij diverse supermarkten en zijn nu al een vaste waarde in heel wat frigo’s. Met een duurzame grondstof die zo goed als onuitputtelijk is én met interesse van Nederland, Denemarken en Duitsland, ligt de markt aan haar voeten.
Bekijk hier de video waarin Caroline Vercauteren zichzelf en haar bedrijf voorstelt
Meer details over het bedrijf