Bourgon pate: van klassiekers tot hedendaagse smaken
Bourgon is ons eigen label voor een uitgebreide selectie charcuterie die heerlijk ‘vers van ’t mes’ kan afgesneden worden. Daarbij horen natuurlijk ook onze patés. Deze worden nog steeds gemaakt met de recepten van weleer maar dan in een moderne pot met een decoratieve en eigentijdse afwerking. Het gamma bestaat uit een selectie van klassiekers, maar met oog voor variatie laten we onze smaken ook mee evolueren doorheen de seizoenen. Zo ontwikkelen we nieuwe recepturen met hedendaagse smaken, van fruitig fris tot Provençaals kruidig, maar steeds met de originele patés als basis.
‘Home made, best made’
We hebben gekozen voor een nieuwe, catchy slogan die gewoon perfect past bij onze patés. De authenticiteit, het verleden, gemaakt zoals in de slagerij met liefde voor het vak. ‘Home made, best made’ zal regelmatig te zien zijn in combinatie met onze patés.
Regionale gewoontes: VOOR ELK WAT WILS
Binnen het Bourgon-gamma variëren wij met smaak en textuur, voor elk wat wils dus. En onze klanten appreciëren dit wel. Voor een goede boerenpaté is het bijna onmogelijk om met één recept gans België te bedienen. Dit is zeer streekgebonden. Op de ene plaats moet hij smeuïg en smeerbaar zijn, ergens anders net grof en droog. In sommige streken zweren ze bij een grijze boerenpaté waar ze elders dan net weer hun neus daarvoor ophalen. Ditzelfde geldt ook voor andere recepten. In het Luikse zal je scoren met een Provençaalse paté, terwijl Limburg echt wel gaat voor zoet. Toch zijn er bepaalde patés, bijvoorbeeld de Paté op Toscaanse wijze van Bourgon, die het overal goed doet. Het kán dus wel. Dit geldt ook voor wildpatés waar de regionale smaakverschillen nauwelijks spelen.
Rijke variatie aan Wildpates
Hét hoogtepunt van het jaar voor de patéliefhebber is natuurlijk de herfst wanneer de wildpatés hun opwachting maken. Binnen het gamma wildpaté zit op zijn beurt een rijke variatie aan smaken. Fazant en haas, bijvoorbeeld, kunnen qua smaak niet verder uit elkaar liggen.
Opvallend is wel dat in deze periode ook mensen die niet echt paté-minded zijn, toch wel eens durven genieten van een stukje wildpaté, op een krokant rozijnenbroodje of met konfijt. Zoals op restaurant met het juiste glaasje wijn, altijd genieten.
Het label Best of Bourgon staat voor het allerbeste uit het Bourgon gamma
Ode aan traditionele recepten
Onze Bourgon-wildpatés zijn al jaren een vaste waarde. Afwisselende smaken, mooi in evenwicht. Van zacht en luchtig voor de fazant tot sterk en uitgesproken voor de haas. Onze oude basisrecepturen, de liefde en het respect voor de traditionele bereiding zorgen voor een buitengewoon stukje ambacht.
Best of Bourgon
De vele positieve reacties van de laatste jaren op onze patés zijn de aanzet geweest om een extra label in het leven te roepen. Met het label ‘Best of Bourgon’ wensen wij het bijzondere karakter van onze producten te onderstrepen. Het is als het ware een keurmerk met een eenvoudig duidelijke boodschap: U heeft een uitzonderlijk kwaliteitsproduct in handen! Een product waarvan wij net dat tikkeltje meer overtuigd zijn dat uw klanten dit zullen appreciëren. Een product waarvan wij gemerkt hebben dat het zijn plaats in de ambachtelijke toonbank echt wel verdient.