Isolatiewerken

Zo breng je zelf isolatiewerken tot een goed einde

Ga je zelf isolatiewerken uitvoeren? Dat doe je niet zomaar zonder je goed te informeren. URSA helpt je op weg met zijn nieuwe website, waarop je alle nodige info terugvindt om als doe-het-zelver je woning te isoleren. Via de handige isolatiewijzer biedt het bedrijf je de hulpmiddelen aan zodat je meteen met de juiste materialen aan de slag kunt.

Ontdek de website

ursa isolatiedeken beeld

Eerst: wanneer moet je isoleren?

Als je in een nieuwbouwsituatie zit, wordt de woning eerst geïsoleerd in de ruwbouwfase en ga je vervolgens je woning duurzaam uitrusten met zonnepanelen, mechanische ventilatie, een warmtepomp, ...  Het is echter ook bij een renovatie van een oude (niet of deels geïsoleerde) woning belangrijk om eerst te isoleren alvorens je andere energetische ingrepen doet, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp.

De beste besparing is in de eerste plaats de energie die je niet verbruikt. Het is daarom verstandig om eerst je energieverbruik te verminderen door verspilling tegen te gaan, bijvoorbeeld door isolatie van daken, gevels en vloeren. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van energie uit duurzame bronnen zoals wind, water en zon.

 

Het juiste materiaal kiezen

Welk isolatiemateriaal je nodig hebt, is afhankelijk van wat je precies wil isoleren. Voor binnentoepassingen is minerale wol het meest geschikt voor de doe-het-zelver.

het juiste isolatiemateriaal kiezen

Wat is minerale wol?

Minerale wol ontstaat wanneer fabrikanten vezels binden uit gesmolten glas (glaswol) of gesteente (steen/rotswol). Met minerale wol kunnen er vandaag lambda­waarden tot 0,032 of zelfs 0,030 W/mK behaald worden. Daarnaast neemt het geen vocht op en is het materiaal ongevoelig voor schimmels. Minerale isolatie is bovendien onbrandbaar en draagt niet bij aan een branduitbreiding.

Het gaat om een makkelijk op maat te verwerken materiaal, én het is duurzamer dan de gangbare kunststof isolatiematerialen. De URSA TERRA glaswoldekens van URSA bestaan uit 95% uit minerale grondstoffen en kunnen na gebruik gerecycleerd worden tot nieuwe minerale wol. 

Met de productie van de URSA TERRA glaswoldekens bespaart het bedrijf meer dan 350 keer de energie die nodig is om het isolatiemateriaal te produceren, transporteren en installeren, conform de ESG-doelstellingen met focus op energie-efficiëntie.  

 

Aan de slag met URSA

Om goed en wel te beginnen aan je eerstvolgende isolatieklus, heb je echter meer nodig dan enkel het juiste isolatiemateriaal. Met zijn nieuwe website wil URSA de klusser een duwtje in de rug geven. Via de handige isolatiewijzer kan je aan de hand van de toepassing, de dikte en/of de isolatiewaarde filteren welke producten je nodig hebt voor je karwei. Zo kan je meteen met al het nodige aan de slag.

Je kunt overigens meteen een offerte opvragen bij het dealernetwerk van URSA, met de mogelijkheid om meerdere dealers te selecteren. Zo ben je verzekerd van kwaliteitsmateriaal.

Naast de isolatiewijzer, biedt URSA via zijn nieuwe website ook een handig overzicht van alle mogelijke premies waarop je aanspraak kunt maken voor isolatiewerken. Ook kun je er een DIY-luik vinden met tutorials en instructievideo's voor de beginnende klusser.

wietse installeert ursa isolatie

Wie is URSA?

URSA is een Belgische producent van hoogwaardige isolatiematerialen, gevestigd in Vlaanderen. URSA staat voor comfort en energiebesparing. Het bedrijf is een klein hecht team met focus op klanttevredenheid, kwaliteit en met een hart voor duurzaamheid.

URSA
PITANTIESTRAAT 127
8792 DESSELGEM
+3256738484
info.ursa.benelux@etexgroup.com
www.ursa.be
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook