Artisanale chocolade Partnercontent

Belgische chocolade met Turkse twist

Workshop Cacaolab 18 & 19 november 2025

workshop cacaolab

Op dinsdag 18 en woensdag 19 november 2025 opent Cacaolab in Desteldonk (Gent) de deuren voor Belgische chocolatiers, bean-to-bar makers, chocoladeprofessionals en studenten gepassioneerd door chocolate. Tijdens deze tweedaagse workshop ontdek je hoe Belgische chocolade-expertise hand in hand kan gaan met de rijke smaken van Turkije en bij uitbreiding de Middellandse Zee.

Tijdens de workshop maak je kennis met een breed scala aan ingrediënten gaande van pistache, tahin en rozenwater tot johannesbrood, iğde, hünnap, dadels, baklava en tatlı sucuk. Onder begeleiding van onze Turkse partners, Assoc. Prof. Dr. Sevil Çıkrıkcı Erünsal (Konya Food and Agriculture University), Yasmina Lokmanoglu (Tarsus Slow Food) en chef-chocolatier Derin Erbengi, duiken we in de boeiende combinatie van smaak, wetenschap en creativiteit.

Omdat de gastsprekers uit Turkije komen, zal de workshop volledig in het Engels worden gegeven.

De sessies bieden een evenwichtige mix van:

  • Theoretische inzichten in Turkse en mediterrane ingrediënten
  • Sensorische proeverijen waarbij je ruikt, proeft en ervaart
  • Praktische demonstraties en hands-on sessies met de Turkse chef Derin Erbengi

Waarom je dit niet wil missen

  • Gratis deelname
  • Exclusief voor Belgische professionals
  • Unieke kans: een selecte groep deelnemers wordt uitgenodigd om in februari 2026 met ons mee te reizen naar Turkije voor het Slow Food Earth Market-event. Daar ontmoet je lokale producenten en ontdek je de oorsprong van deze bijzondere ingrediënten van dichtbij.

Grijp deze gelegenheid om deel te worden van een inspirerende culturele en culinaire uitwisseling tussen Belgische chocolade en Turkse traditie.

Inschrijven

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van een Erasmus+ project, gefinancierd door de Europese Unie.

Meer weten over de opleidingen van Cacaolab? Ontdek het volledige aanbod via www.cacaolab.be/training of contacteer ons via e-mail.

CACAOLAB
Bevegemstraat 4
9620 ZOTTEGEM
info@cacaolab.be
http://www.cacaolab.be
logo

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook