Chocolaterie

BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2025

GO NUTS MET UW PRALINE! 

1

SCHRIJF UW PRALINE IN

Net als bij de voorgaande edities gaan we opnieuw op zoek naar de Beste Praline van het Jaar. Deze categorie staat open voor zowel professionals als voor studenten. Voor de vulling moet gewerkt worden met maximaal 2 verschillende lagen en 1 structuur en anderzijds dat er ook een moule ter beschikking gesteld wordt voor de deelnemers. De moule wordt voorzien en geleverd door de firma Mol D'art. Het gaat om de pralinevorm Dome. 
Voor deze categorie kunnen staat het maximale aantal deelnemers op 50.

3
Pralinevorm Dome

 

THEMA 

Het thema van dit jaar, ‘GO NUTS’, geeft jullie de kans om creativiteit, smaak en vakmanschap te laten samensmelten in een unieke praline. Dit thema kan op twee manieren geïnterpreteerd worden, en we moedigen jullie aan om beide richtingen te verkennen:

  1. Ga helemaal los!
    Laat je fantasie de vrije loop en denk buiten de traditionele chocoladebox. Dit is jullie kans om echt iets gedurfds, verrassends en vernieuwends te creëren. Verrijk je praline met onverwachte smaken, texturen of presentaties die een "wow-effect" teweegbrengen.
  2. Speel met noten in al hun vormen en smaken.
    Laat de veelzijdigheid van noten schitteren in je creatie. Of het nu gaat om hazelnoten, amandelen, pecannoten, pistachenoten, walnoten of zelfs exotische varianten, gebruik hun unieke smaken en texturen om je praline naar een hoger niveau te tillen. Experimenteer met geroosterde, gekarameliseerde, gezouten of rauwe noten, en combineer ze met verrassende ingrediënten om een meesterwerk te maken.

Met dit thema willen we jullie uitdagen om jullie grenzen te verleggen en het publiek te verrassen met pralines die niet alleen lekker zijn, maar ook een verhaal vertellen. Of je nu kiest voor het speelse aspect of juist de smaakvolle diepgang van noten benadrukt, wij kunnen niet wachten om jullie creaties te proeven! Succes, en vooral: GO NUTS!

TIMING

  • Inschrijven Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
    deadline: 1 mei 2025
  • Dossier indienen Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
    deadline: 15 mei 2025
  • Jurering Praline - Bean-to-Bar Chocolade
  • dinsdag 30 september 2025
  • Uitreiking awards tijdens Artisan
    dinsdag 30 september 2025

DEELNAME 

DEELNAME WEDSTRIJD

- deelname met een creatie/concept aan de vakwedstrijd 
- online voorstelling van uw creatie/concept 
- toegang tot Artisan beurs

DEELNAMEBIJDRAGE

Deelnamebijdrage professionelen/leerkrachten:
- 95 euro per creatie/concept
- 0 euro per extra creatie/concept
Deelnamebijdrage studenten:
- 50 euro 

De facturering vindt plaats na bevestiging van uw dossier.

Heeft u een unieke chocoladecreatie, holgoedconcept of relatiegeschenk gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor:

SCHRIJF U IN VOOR DE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS

 

CONTACT

Voor meer informatie over de vakwedstrijd,3
contacteer Louise Vanthuyne
via lvt@pmg.be
of op het nummer 050/24.04.04

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook