BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2025
Schrijf u in voor de 13de editie van de Belgium Chocolate Awards!
Heeft u een unieke chocoladecreatie, holgoedconcept of relatiegeschenk gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en schrijf u in voor de Belgium Chocolate Awards.
Ook in 2025 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie de 13de editie van de Belgium Chocolate Awards. Met dit initiatief belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker. Na het succes van voorgaande editie bekronen we ook dit jaar andere productcategorieën die niet enkel gericht zijn op consumenten maar ook op professionele afnemers.
CATEGORIEËN
U kunt zich inschrijven in een van de volgende categorieën:
- BESTE PRALINE Net als bij de voorgaande edities gaan we opnieuw op zoek naar de Beste Praline van het Jaar. Deze categorie staat open voor zowel professionals als voor studenten. Bij deze praline moet enerzijds voor de vulling gewerkt worden met maximaal 2 verschillende lagen en 1 structuur en anderzijds wordt een moule ter beschikking gesteld voor de deelnemers.
De moule wordt voorzien en geleverd door de firma Mol D'art .
Het gaat om de pralinevorm 'Dome'.
Het thema dit jaar is 'Go Nuts'.
De jurering is voor deze categorie voorzien op dinsdag 30 september 2025.
Voor deze categorie staat het maximale aantal deelnemers op 50. - BESTE BEAN-TO-BAR CHOCOLADEREEP
Chocolatiers nemen steeds meer het volledige proces zelf in handen nemen, van het uitzoeken van de betere cacaobonen tot het roosteren en malen van de bonen tot de afgewerkte chocolade. Bent u volledig mee met het bean-to-barverhaal? Schrijf u dan in.
De jurering van de repen zal plaatsvinden op dinsdag 30 september 2025. - BESTE CHOCOLADE RELATIEGESCHENK
Chocolade wordt heel erg gewaardeerd als relatiegeschenk en gezien heel wat chocolatiers hiervoor unieke concepten uitwerken, willen we hen via deze categorie extra visibiliteit geven.
De inzendingen worden voorgelegd aan de zaakvoerders en aankoopverantwoordelijken van de top 10.000 lezers van Professional Media Group alsook aan een professionele vakjury.
De stemming en jurering zal plaatsvinden van 1 juni tot 15 augustus 2025. - BESTE HOLGOED SIERSTUK
Chocolade holgoedfiguren zijn producten die een ruim potentieel hebben voor professionele afname. De deelnemende holgoedconcepten (reeks van ingekleurde figuren en vormen in een specifieke look & feel) zullen daarom verkozen worden door de aankoopverantwoordelijken van verschillende foodretailers.
De stemming en jurering zal plaatsvinden van 1 juni tot 15 augustus 2025. - BESTE WHITE LABEL CHOCOLADEPRODUCT
Bij deze nieuwe categorie gaan we op zoek naar chocoladeproducten die onder white label worden aangeboden. White label is een term die wordt gebruikt om een product of dienst te beschrijven die wordt geproduceerd door een bedrijf, maar wordt verkocht en aangeboden onder de naam en branding van een ander bedrijf. Het product of de dienst wordt aan de klant geleverd zonder enige verwijzing naar de oorspronkelijke producent, zodat het lijkt alsof het afkomstig is van het bedrijf dat het aanbiedt. Hierdoor kan het bedrijf dat het white label product of de dienst aanbiedt, het snel en efficiënt op de markt brengen zonder het zelf te ontwikkelen of produceren.
De stemming en jurering zal plaatsvinden van 1 juni tot 15 augustus 2025.
De categorie pralines staat open voor zowel professionelen als voor studenten. De overige categorieën zijn enkel voor professionelen. U kunt aan meerdere categorieën deelnemen, dus dat betekent meer kans om te winnen!
Ontdek de winnaars van editie 2024
UW VAKMANSCHAP IN DE KIJKER
U heeft enkel te winnen bij uw deelname want alle genomineerde projecten zetten we online in de kijker bij 35.000 food professionals en geven we zo de aandacht die ze verdienen. Alle deelnemende creaties en chocolatiers worden
- gepubliceerd op onze website
- voorgesteld in de online magazines.
VOOR WIE
- ambachtelijke chocoladebewerkers
- industriële chocoladebewerkers
- chocolademakers
- brood- en banketbakkers
- patissiers
- ijsbereiders
TIMING
- Inschrijven Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
deadline: 1 mei 2025 - Dossier indienen Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
deadline: 15 mei 2025 - Leveren creatie ter jurering Chocolade Relatiegeschenken - Holgoed Chocolade - White Label Chocolade:
15 mei 2025 - Jurering + stemming Chocolade Relatiegeschenken - Holgoed Chocolade - White Label Chocolade:
donderdag 1 juni - 15 augustus 2025 - Jurering Praline - Bean-to-Bar Chocolade (meebrengen creaties)
dinsdag 30 september 2025 - Uitreiking awards tijdens Artisan
dinsdag 30 september 2025
UITREIKING
De uitreiking van de Belgium Chocolate Awards zal plaatsvinden op dinsdag 30 september tijdens Artisan.
Dé nieuwste vakbeurs voor de fiere Belgische food vakmannen en -vrouwen, die er alles vinden om hun zaak verder, optimaal & succesvol uit te bouwen: ARTISAN combineert de meest gesmaakte ingrediënten van Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola in een nieuw concept, waarbij AMBACHT, VAKMANSCHAP, PASSIE & STIELKENNIS centraal staan.
DEELNAMEBIJDRAGE
DEELNAME WEDSTRIJD
- deelname met één creatie/concept aan de vakwedstrijd
- online voorstelling van uw creatie/concept
- toegang tot de uitreiking
Deelnamebijdrage professionelen/leerkrachten:
- 95 euro deelnamebijdrage professionelen
- 0 euro per extra creatie/concept
Deelnamebijdrage studenten:
- 50 euro
De facturering vindt plaats na bevestiging van uw dossier.
INSTRUCTIEVIDEO
Heeft u een unieke chocoladecreatie, holgoedconcept of relatiegeschenk gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en schrijf u in voor de Belgium Chocolate Awards:
CONTACT
Voor meer informatie over de vakwedstrijd:
contacteer Louise Vanthuyne
via lvt@pmg.be
of op het nummer 050/24.04.04