BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2025
GO NUTS MET UW PRALINE!
Net als bij de voorgaande edities gaan we opnieuw op zoek naar de Beste Praline van het Jaar. Deze categorie staat open voor zowel professionals als voor studenten. Voor de vulling moet gewerkt worden met maximaal 2 verschillende lagen en 1 structuur en anderzijds dat er ook een moule ter beschikking gesteld wordt voor de deelnemers. De moule wordt voorzien en geleverd door de firma Mol D'art. Het gaat om de pralinevorm Dome.
Voor deze categorie kunnen staat het maximale aantal deelnemers op 50.

THEMA
Het thema van dit jaar, ‘GO NUTS’, geeft jullie de kans om creativiteit, smaak en vakmanschap te laten samensmelten in een unieke praline. Dit thema kan op twee manieren geïnterpreteerd worden, en we moedigen jullie aan om beide richtingen te verkennen:
- Ga helemaal los!
Laat je fantasie de vrije loop en denk buiten de traditionele chocoladebox. Dit is jullie kans om echt iets gedurfds, verrassends en vernieuwends te creëren. Verrijk je praline met onverwachte smaken, texturen of presentaties die een "wow-effect" teweegbrengen. - Speel met noten in al hun vormen en smaken.
Laat de veelzijdigheid van noten schitteren in je creatie. Of het nu gaat om hazelnoten, amandelen, pecannoten, pistachenoten, walnoten of zelfs exotische varianten, gebruik hun unieke smaken en texturen om je praline naar een hoger niveau te tillen. Experimenteer met geroosterde, gekarameliseerde, gezouten of rauwe noten, en combineer ze met verrassende ingrediënten om een meesterwerk te maken.
Met dit thema willen we jullie uitdagen om jullie grenzen te verleggen en het publiek te verrassen met pralines die niet alleen lekker zijn, maar ook een verhaal vertellen. Of je nu kiest voor het speelse aspect of juist de smaakvolle diepgang van noten benadrukt, wij kunnen niet wachten om jullie creaties te proeven! Succes, en vooral: GO NUTS!
TIMING
- Inschrijven Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
deadline: 1 mei 2025 - Dossier indienen Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
deadline: 15 mei 2025 - Jurering Praline - Bean-to-Bar Chocolade
- dinsdag 30 september 2025
- Uitreiking awards tijdens Artisan
dinsdag 30 september 2025
DEELNAME
DEELNAME WEDSTRIJD
- deelname met een creatie/concept aan de vakwedstrijd
- online voorstelling van uw creatie/concept
- toegang tot Artisan beurs
DEELNAMEBIJDRAGE
Deelnamebijdrage professionelen/leerkrachten:
- 95 euro per creatie/concept
- 0 euro per extra creatie/concept
Deelnamebijdrage studenten:
- 50 euro
De facturering vindt plaats na bevestiging van uw dossier.
Heeft u een unieke chocoladecreatie, holgoedconcept of relatiegeschenk gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor:
CONTACT
Voor meer informatie over de vakwedstrijd,
contacteer Louise Vanthuyne
via lvt@pmg.be
of op het nummer 050/24.04.04