Beurstrio in Kortrijk Xpo
4 dagen in teken van ambacht en passie voor het vak
Ambacht en passie zijn van 24 t.e.m. 27 september dé kernwoorden in Kortrijk Xpo. De beursterreinen bundelen er 4 dagen lang niet 1, niet 2 maar wel liefst 3 beurzen. Op Broodway vinden bakker, banketbakker, chocolatier en ijsbereider hun gading, terwijl Meat Expo de slagers en traiteurs kan boeien. Taste of Tavola is dan weer de nationale (Belgische en najaars-) variant van de internationale delicatessenbeurs Tavola. In 5 beurshallen zullen zo maar liefst 350 exposanten hun nieuwigheden tonen, inspireren en passioneren.
Uniek beurstrio
Met de bundeling van Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola biedt Kortrijk Xpo de foodsector een unieke combinatie van vakbeurzen.
Broodway vindt u terug in hallen 1 en 6, en loopt ook nog door in hal 2 die de bakkersbeurs deelt met Meat Expo. De slagersbeurs gaat verder ook door in hal 4.
Het gelijktijdig organiseren van Broodway en Meat Expo is alvast logisch, aldus exhibition manager Patricia Huygelier (Kortrijk Xpo): "Qua uitdagingen en karakteristieken vertonen de sector van bakkers & chocolatiers en de slager/traiteur- & vleessector veel gelijkenissen. Beide sectoren worden bevolkt door stielmannen en -vrouwen met een grote passie voor hun vak. Ze moeten allen kwaliteit, creativiteit, vakkennis, ondernemen en persoonlijke service vooropstellen en zich onderscheiden, waardoor ze dus ook vaak dezelfde uitdagingen voorgeschoteld krijgen."
Delicatessenbeurs Taste of Tavola vervolledigt het foodbeurstrio.
"Door Tavola te moeten uitstellen wegens corona werd in 2021 'eenmalig' een spin-off georganiseerd door Kortrijk Xpo waar een 100-tal bedrijven in een aangepast standconcept een Belgisch vakpubliek een selectie van heerlijke delicatessen presenteerden. Het werd een meer nationaal voorproefje op de internationale editie van Tavola in 2022. Het concept bleek een succes en kon rekenen op groot enthousiasme van zowel bezoekers als exposanten, waardoor nu de delicatessenbeurs opnieuw hal 5 bezet terwijl de andere hallen ingenomen worden door Meat Expo en Broodway."
1 ticket: toegang tot 3 beurzen
Keuzestress bij een beurstrio? Hoeft niet, want registratie voor een van de professionele beurzen biedt ook toegang tot de andere twee vakbeurzen.
"We kiezen bewust voor vrije toegang tot alle drie de beurzen wanneer u zich voor een van de beurzen online registreert", verklapt Patricia Huygelier. "Er wordt ook niet gescand tussen de verschillende beurshallen, zodat de doorstroom én interessante kruisbestuiving optimaal kan verlopen."
Taste of tavola
Tijdens de vakbeurs Taste of Tavola zullen aankopers uit de retail, groothandel, speciaalzaken en foodservice in hal 5 van Kortrijk Xpo alles vinden wat ze zoeken. Uniforme standen van 6, 16 of 32 m² scheppen een sfeervolle setting waarin de fine food community elkaar kan ontmoeten in aanloop naar de internationale vakbeurs Tavola in het voorjaar van 2024. 4 dagen lang zullen tijdens dit unieke najaarsevent enkel premium food & drinks worden voorgesteld aan de Belgische aankopers. Door het aangepaste concept ligt de focus op Taste of Tavola op nieuwe producten en waardevolle contacten.
innovation award
Met de Innovation Award zet Taste of Tavola wederom het beste, nieuwe product van de beurseditie 2023 in de kijker. Zowel de professionele jury als het publiek delen prijzen uit. Voor de Innovation Award baseert een jury zich op de dossiers; voor de Publieksprijs kun je als bezoeker stemmen t.e.m. dinsdag 26 september 14u op het product van uw keuze. De deelnemende producten krijgen een plaats in de vitrine in hal 5, wat dé perfecte uitvalsbasis is om de nieuwe producten op de beurs te gaan ontdekken.
PRAKTISCH
Waar
Kortrijk Xpo, hallen 1, 2, 4, 5, 6 en Rambla
Wanneer
24 t.e.m. 27 september 10.00–18.00 uur
Toegang
Voor professionelen; gratis toegang met online registratie
Meer info
www.taste-of-tavola.be