ad
Foodservices

Ontdek 350 exposanten tijdens de 58e editie van Horecatel

Horecatel Awards 2025
Ook de Horecatel Awards steken dit jaar in een nieuw jasje, met een bekroning voor het meest innovatieve product in vier categorieën

De 58e editie van de Horecatel beurs vindt plaats van 9 tot 12 maart 2025 in WEX in Marche-en-Famenne. Bijna 350 exposanten uit België en naburige landen tonen hun producten en diensten aan professionals uit de horecasector. Producten zoals meubilair, servies en bestek, voedingsproducten, digitale oplossingen en externe inrichtingen worden gepresenteerd.

Nieuw in Paleis 1 en 6

Dit jaar verwelkomt de beurs 31 nieuwe bedrijven in de vijf paleizen van het WEX. In Paleis 1 wordt er speciale aandacht besteed aan vegetarische, veganistische, lactosevrije en glutenvrije producten onder het label "Plant-based".

In Paleis 1 komt er ook een conferentieruimte. "La Scène de demain" is de plek voor conferenties rond thema's zoals AI, overheidsopdrachten voor grootkeukens, duurzaam beheer, maatschappelijk verantwoord ondernemen ...

Hotelindustrie Horecatel
In Paleis 6 ligt de focus op de hotelindustrie

Paleis 6 dompelt u onder in de gastronomische wereld, en besteedt aandacht aan een sector in voortdurende ontwikkeling: de hotelindustrie. Adviesbureaus, digitale oplossingen, cosmeticaproducten, textiel, meubilair en software komen tijdens de beurs ook aan bod.

En laten we vooral een van de paradepaardjes van dit paleis niet vergeten, de collectieve stand van Apaq-W, een echt uithangbord voor de Waalse producenten. Dankzij de stand krijgen de aanwezige producenten meer aandacht en kunnen ze hun vakkennis en kwaliteitsproducten promoten bij restaurateurs en grootkeukens. Het is voor hen een uitgelezen kans om het belang van lokale producten op een menu te benadrukken.

Apaq-W stand Horecatel
De collectieve stand van Apaq-W is een echt uithangbord voor de Waalse producenten. 

Belgium Pizza League

Little Italy Forni koos Horecatel voor de tweede editie van de "Belgium Pizza League" bij de stand van Little Italy in Paleis 5. Of u nu een doorgewinterde pizzabakker bent of een gepassioneerde liefhebber, deze wedstrijd nodigt alle pizzabakkers van het land uit om hun talenten te tonen en misschien wel de titel van beste pizzabakker van België in de wacht te slepen. De wedstrijd vindt plaats op maandag 10 en dinsdag 11 maart in Paleis 5. Meer info: https://belgiumpizzaleague.be/

Kookdemonstraties en -wedstrijden

Vier dagen lang komen chef-koks van allerlei achtergronden samen op de "Master Stage" om hun passie te delen met de bezoekers. Dat gebeurt via een programma van culinaire demonstraties (nog in ontwikkeling), onder het scherpe en goedkeurende oog van Philippe Limbourg. Thomas Troupin, chef-kok van restaurant TOMA, zal de rol van voorzitter op zich nemen tijdens de dertiende editie van de "Trophée Eric Martin", die op maandag 10 maart op de Master Stage zal doorgaan. Kom vanaf 13u00 ontdekken wie de opvolger wordt van Enguerrand Moura van Barge (Brussel). De vier geselecteerde kandidaten moeten één voorgerecht en één hoofdgerecht bereiden op basis van een verrassingsmand met verplicht te gebruiken producten.

Kookdemo Horecatel
Vier dagen lang komen chef-koks van allerlei achtergronden samen op de "Master Stage" om hun passie te delen met de bezoekers

Horecatel Hospitality Awards

De tweede editie van de Horecatel Hospitality Awards zal toeristische accommodaties in België en het Groothertogdom Luxemburg in de schijnwerpers zetten. De twintig geselecteerde accommodaties worden onderverdeeld in vier categorieën en door anonieme inspecteurs beoordeeld op hun creativiteit, toewijding aan uitmuntendheid en innovatievermogen. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 12 maart tijdens de Horecatel-beurs. Nieuw in 2025: “De favoriet van het publiek”. Internetgebruikers kunnen via sociale media stemmen op de accommodatie van hun keuze.
Ontdek de genomineerden voor de Horecatel Hospitality Awards 2025

Horecatel Awards 2025Logo Horecatel

Ook de Horecatel Awards steken dit jaar in een nieuw jasje, met een bekroning voor het meest innovatieve product in de volgende vier categorieën:

1. Beste plant-based product
2. Beste 0%-alternatief voor alcoholische dranken
3. Beste ambachtelijk product
4. Beste domotica in de hotelsector/horeca

De genomineerde inzendingen worden op zondag 9 maart beoordeeld door een jury van professionals uit de sector en journalisten:

-Dieter Devriendt - Bladmanager van Delicatesse, FoodServices, Bakery en Chocolaterie
-Delphine Dauby - Membership Development Coordinator Wagralim
-Fabienne Bister - Voormalig CEO van Bister en consultant

Na beraadslaging wordt er per categorie één winnaar gekozen. De winnaars van elke categorie krijgen een trofee en een diploma tijdens de officiële opening van Horecatel die plaatsvindt op zondag 9 maart omstreeks 18.00 uur op de Master Stage van Paleis 6.

HORECATEL PRAKTISCH
Waar
WEX, Rue des Deux Provinces 1 in 6900 Marche-en-Famenne
Wanneer
Zondag 9 maart tot en met dinsdag 12 maart: van 11.00 tot 19.00 uur (toegang tot 18.30 uur)
Woensdag 12 maart: van 11.00 tot 18.00 uur (toegang tot 17.30 uur)
Programma, registratie en lijst van exposanten
www.horecatel.be

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Tom D'Halluin

Meer weten over

ad

Ontdek vorige edities