De "crème de la crème" van het vak komt samen tijdens Horecatel
Prikkel uw smaakpapillen van 12 tot en met 15 maart in het WEX
De 56e editie van de Horecatelbeurs is dé afspraak voor professionals uit de horeca- en gastronomiesector en wordt van 12 tot en met 15 maart geserveerd in het WEX in Marche-en-Famenne.
350 exposanten
Een selectie van de belangrijkste leveranciers uit het hele land zal aanwezig zijn in de zes paleizen van het WEX. Op 23.500 m2 kunnen bezoekers een bezoek brengen aan de belangrijkste merken van apparatuur en voedingsproducten voor koks, cateraars, grootkeukens en eethuizen, aangevuld met een volledig paleis gewijd aan de belangrijkste brouwerijen van het land en andere dranken (koffie, wijn, sterkedrank en frisdrank).
Verder kunnen bezoekers zich in het Gastronomiepaleis laten verrassen door lokale producenten en ambachtslieden die met plezier hun passie delen.
Ook dit jaar is de "crème de la crème" van het vak aanwezig en zijn we blij om onder de 350 aanwezige exposanten ook nieuwe ondernemingen te mogen verwelkomen. Zo zijn tijdens deze editie de volgende bedrijven voor het eerst of opnieuw aanwezig: Vanheede, Croky, Westmalle, Diamond, LA Streetfood, Jardin-Confort, Gourmet Selection/Valrhona, Artiosi, Horecatech, Pastridor, Lantmännen Unibake, Fribona, Brasserie Dilewyns en La Provençale.
'Gastronomie' heeft haar eigen paleis
Meer dan 70 exposanten zullen aanwezig zijn in Paleis 6, dat volledig in het teken staat van gastronomie. Daaronder zijn enkele nieuwe ondernemingen die (opnieuw) hun opwachting maken: Burbee, Val-Enza, New Corica, Flex, Fryns, Koppert Cress, Lassal, Spirilux, High Production, Faircoop en Quint.
Tal van Belgische chef-koks zullen elkaar ontmoeten op de 'Master Stage' waar ze hun passie delen met de bezoekers, via een programma van culinaire demonstraties (in uitvoering), onder het toeziend oog van de ceremoniemeester, Philippe Limbourg.
Een van de pijlers van dit paleis is verder de stand van Apaq-W (Waals Agentschap voor de Promotie van een Kwaliteitsvolle Landbouw), een belangrijk uitstalraam voor Waalse producenten. Dankzij de steun van het agentschap krijgen de producenten meer zichtbaarheid om hun vakkennis en kwaliteitsproducten te promoten bij restauranthouders en grootkeukens. Een uitstekende kans om het belang van lokale producten op hun menu te benadrukken.
Een sterrenambassadeur
Elk jaar neemt een chef-kok de rol van ambassadeur op zich om de kleuren van Horecatel en zijn programma met culinaire demonstraties te promoten.
Mario Elias, van de voortreffelijke sterrenzaak 'Le cor de chasse' in Wéris, zal deze rol voor deze nieuwe editie op zich nemen.
Deze chef-kok stamt uit een familie met meerdere generaties van koks en beleeft al meer dan 20 jaar zijn passie in een oase van rust nabij Durbuy.
Zijn culinaire kunst, die gastronomie en moderniteit combineert, is geïnspireerd op het land dat hem omringt, waar wild en seizoensproducten een bijzondere plaats innemen.
De chef-kok opent de culinaire festiviteiten op zondag 12 maart en zetelt twee dagen later met zijn collega's in de jury van de 'Trophée Éric Martin'.
Aandacht voor jonge chef-koks
De elfde editie van de WexProCup-wedstrijd, omgedoopt tot 'Trophée Éric Martin', is dit jaar terug met vier jonge chef-koks. Gedurende 2 uur en 30 minuten nemen ze het tegen elkaar op in een reeks proeven die zijn bedacht door onze ambassadeur en worden beoordeeld door een jury van getalenteerde chef-koks.
Praktische info
Programma, ticketverkoop en lijst van exposanten op www.horecatel.be
Adres: WEX, Rue des Deux Provinces 1, te 6900 Marche-en-Famenne
Openingsuren:
- Van zondag 12 maart tot en met dinsdag 14 maart: van 11.00 tot 19.00 uur (toegang tot 18.30 uur)
- Woensdag 15 maart: van 11.00 tot 18.00 uur (toegang tot 17.30 uur)
Fotocredits © Horecatel