ad
Foodservices

Ontdek 600 exposanten op Horeca Expo

Horeca Expo Banner 2024 

Van 17 t.e.m. 20 november palmt de Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens en eetwinkels opnieuw de acht hallen van Flanders Expo in. Horecaprofessionals en foodretailers krijgen er de kans om in contact te komen met ongeveer 600 exposanten. U ontmoet er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen binnen alle segmenten.

8 zones

Grondplan Horeca Expo 2024

Food & Non-Food

Bent u op zoek naar de laatste trends en de nieuwste producten in de dranken- en voedingssector? U vindt ze gegarandeerd in de hallen 1 en 8, van kwaliteitsvolle ingrediënten en kooktechnieken tot afgewerkte producten. Als horecaondernemer kunt u ook uw gading vinden in het ruime aanbod van non-food exposanten.

Horeca Expo sfeer
Trends en de nieuwste producten in food en non-food in hal 1

Coffee, Tea, Sweets & Breakfast

Hal 2 baadt in een zoete sfeer met het accent op koffie, thee, zoet, ijs, bakery en ontbijt. Je ontdekt er zowel producten, apparatuur als accessoires. 

Koffie en thee op Horeca Expo
Koffie, thee, zoet, ijs, bakery en ontbijt in hal 2

Snack & Fastfood

Horeca Expo is ook hét trefpunt voor de friturist, snackbaruitbater en broodjeszaakuitbater. U ontdekt er een ruim aanbod van leveranciers op het gebied van snacks, aardappelproducten, sauzen, oliën en vetten, apparatuur, verpakking, afvoer van vet, inrichting voor binnen en buiten ...

Kitchen Equipment

In de hallen 1 en 5 vindt u niet alleen (groot)keukens, maar ook de nieuwste en meest innovatieve keukenoplossingen. Van hightech fornuizen tot de nieuwste afwasapparatuur. Zowel de ”kleinere” chef-kok als de grootkeukens kunnen hier terecht.

Café, Bar & Nightlife

In hal 6 en achteraan in hal 1 verzamelt de crème de la crème van de Belgische brouwerijen zich. U krijgt er een overzicht van de verschillende bierstijlen die ons land rijk is. Naast de bieren zelf, is er ook aandacht voor tapinstallaties en cafémeubilair. Het nachtleven staat synoniem voor bruisend en trendy: cocktails, energiedrankjes en alcopops worden met trots aan u gepresenteerd. Hip meubilair, ledverlichting en special effects maken de beleving compleet. In hal 6 vindt u ook geluidsinstallaties, diverse muzieksystemen en rookoplossingen.

Hotel & Hospitality

Hal 3 is volledig gericht op het segment Hotel & Hospitality. Alle hotelaspecten komen aan bod, gaande van het slaap- en zitgedeelte, over de badkamer en wellness/fitnessruimte tot de lobby, de bar en het restaurant. En dit op het vlak van zowel meubilair, apparatuur, aankleding als accessoires.

Fast Casual

Vers en authentiek dus! In hal 4 vindt u tal van lokale producten met een ambachtelijk karakter. Maar niet enkel voeding… Het aanbod omvat ook een waaier aan healthy juices & drinks.

Mirabel Health & Juicy
Topaanbod van delicatessen, wijn, spirits, tableware en decoratie in hal 8

Chef's Place

In hal 8 vormt Chef’s Place een unieke belevingszone in een sfeervol kader waar een select aantal exposanten een topaanbod biedt van delicatessen, wijn, spirits, tableware en decoratie.

De Masterclasses bieden er de gelegenheid om van dichtbij de nieuwste trends en technieken van topchefs te volgen, met de nodige aandacht voor de harmonie tussen het gerecht en de bijhorende dranken.

Dit jaarlijkse netwerkmoment is enkel toegankelijk op uitnodiging.

Start-ups
Horeca Expo is dé springplank voor beloftevolle starters. In hal 4 verzamelen een mooi aanbod aan nieuwkomers in de markt die hun innovatieve producten voor het eerst voorstellen.

Innovation Awards

Horeca Expo bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector en een oplossing kunnen bieden voor veel horecazaken. Een professionele vakjury selecteert de winnaars binnen zeven categorieën:
- Food
- Beverages
- Technology
- Kitchen Equipment & Supplies
- Furniture & Decoration
- Hotel Equipment & Supplies
- Sustainability
De laureaten worden op zondag 17 november tijdens de openingsreceptie op Horeca Expo bekendgemaakt. De winnaars worden tevens tentoongesteld aan de ingang van de beurs.

Tom D'Halluin, de hoofdredacteur van FoodServices, maakte een analyse van de belangrijkste trends bij de deelnemers van de Innovation Awards. Dit op basis van shortlists per categorie.

Ook de Horeca Expo-bezoeker krijgt opnieuw inspraak! Via horecaexpo.be kan het vakpubliek zijn stem uitbrengen op één van de genomineerden.

5 wedstrijden en seminaries in the spotlight

Pizza League Horeca Expo
Little Italy Forni daagt tijdens de komende editie van Horeca Expo pizzakunstenaars uit om zich van hun meest creatieve kant te laten zien 

Naast het ruime aanbod van exposanten is er veel aandacht voor kwalitatieve content. De Competition Kitchen in hal 5 is het toneel voor tal van belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. In de Flex seminarieruimte en de Skylounge is er tijdens deze topvierdaagse een uitgebreid aanbod aan seminaries en events. In Chef's Place bieden de masterclasses de mogelijkheid om de nieuwste trends en technieken van chefs en sommeliers van dichtbij te volgen. 

Ontdek hier het volledige programma van Horeca Expo

Viskok van het Jaar

Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de 'Vis van het Jaar'. En dat is dit jaar de zeekat.

De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Gilles Pauwels van traiteurszaak Visateljee, Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'eau en Piet Vande Casteele van Duchateau Catering.

Praktisch
- Maandag 18 november, 14u00 – 18u00 (Competition Kitchen, hal 5)
- Organisatie: Vlam
- Vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo

Belgium Pizza League

Na een eerste editie in Wallonië eerder dit jaar, komt het kampioenschap pizzabakken in november naar Vlaanderen. Little Italy Forni daagt tijdens de komende editie van Horeca Expo pizzakunstenaars uit om zich van hun creatiefste kant te laten zien in de Belgium Pizza League.

Met deze jaarlijkse wedstrijd streven ze ernaar het niveau en het imago van pizza in België op te krikken. Iedereen die actief is in de horeca of voedingsindustrie én minstens 16 jaar oud is, kan strijden voor de titel in één van de drie categorieën:
Klassieke pizza
Teglie Pizza
Pizza Napoletana Contemporanea

De pizza’s worden beoordeeld door een panel van ervaren juryleden. Het zijn absolute kenners van de kunst van het pizza maken: Sergio Polinotti, Raffaele Di Stasio, Simone Chiappini en Salvatore Farina.

Praktisch
- Maandag 18 & dinsdag 19 november (stand van Little Italy in hal 5: stand 5350)

VLOZO infosessie over voeding in de zorg

Naarmate mensen ouder worden, verandert hun eetlust, hun metabolisme en dus ook hun voedingsbehoefte. Voeding is essentieel voor een goede gezondheid. Onvoldoende of onevenwichtige voeding kan leiden tot malnutritie, een toestand waarin het lichaam niet voldoende voedingsstoffen krijgt om goed te functioneren.

Om deze onderwerpen verder te verdiepen, organiseert Vlozo een informatiesessie. Vlozo is de sectorfederatie van de private woonzorgcentra en verdedigt de belangen van de private zorgondernemers en hun onafhankelijke (semi-) residentiële ouderenvoorzieningen. Tijdens dit evenement zullen drie deskundige sprekers hun kennis en ervaring delen: Lieven De Maesschalck, Maite Mallentjer en Ilse De Cauwer. Zij bieden waardevolle inzichten en voorzien u van praktische tips en concrete adviezen die direct toepasbaar zijn in uw dagelijkse praktijk. 

Praktisch
- Dinsdag 19 november, 08u30 – 14u30 (Skylounge)
- Programma:
08u30 Ontvangst met koffie
09u00 Welkom door Johan Staes
09u15 Keynote “Voedingszorg, waar staan we vandaag?” door Lieven De Maesschalck
10u00 Keynote “Sense of Home – Maaltijdscan.” door Maité Mallentjer
10u45 Pauze
11u00 Partner Panel: Sodexo, Jacobs Douwe Egberts, Bravilor, Tops Food en Bakkerij Van Mechelen
11u45 Keynote “Doordacht aan tafel – Het belang van de omgeving bij de maaltijd.” door Ilse De Cauwer
12u30 Netwerklunch
- Organisatie: Vlozo
- Publiek event mits inschrijving

Wedstrijd Beste Grootkeukenkok

Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken.

Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met volgende basisingrediënten:
• Warme bereiding met wijting als voorgerecht
• Hoofdgerecht op basis van varkensvlees met klassieke aardappelbereiding
• Nagerecht op basis van peer en chocolade

De grondstoffenkostprijs van het totale menu mag 10 euro bedragen. De samenstelling en de bereidingswijze moet beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Praktisch
Dinsdag 19 november, 10u00 – 14u00 (Competition Kitchen, hal 5)
Organisatie: Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks
Vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo

Koen Philips Beste Grootkeukenkok 2022-2023
Koen Philips won de vorige editie van de 'Beste Grootkeukenkok van België'.
Lees hier het interview met Koen over zijn overwinning

Slimme keukens: technologie en data voor de catering van morgen

VVG en NuHCaS nodigen grootkeukenchefs, verantwoordelijken voedingsdienst en facilitair medewerkers van harte uit voor een inspirerend seminarie. Ontdek er hoe technologie en data uw werk kunnen vereenvoudigen en verbeteren door o.a.:
• Productieplanning met AI: Hoe kunstmatige intelligentie kan helpen efficiënter te plannen, afval te beperken en andere uitdagingen aan te pakken.
• Kwaliteitsbewaking: Het optimaliseren van bereiding, warm houden, uitserveren om altijd topkwaliteit te garanderen.
• Voedselverlies verminderen: Weten hoeveel eten er overblijft, overschotten beperken en uitkijken naar herbestemmingsmogelijkheden.
• Gepaste voedingsinname: data gebruiken over effectieve voedingsinname versus de behoefte van de zorgbehoevende om ondervoeding aan te pakken.

Leer hoe met slimme technologie en data het werk vereenvoudigt en geoptimaliseerd kan worden en dit tegelijk ook de tevredenheid van de klant doet toenemen.

Praktisch

- Woensdag 20 november, 09u30 – 12u00 (Flex 1 & 2)
- Organisatie: VVG & NuHCas
- Met inschrijving vooraf

Ontdek hier het volledige programma van Horeca Expo

PRAKTISCHHoreca Expo logo 2024

Data en openingsuren
17 t.e.m. 20 november 2024.
Alle dagen open van 10.00 u. tot 18.00 u.

Locatie
Flanders Expo
Maaltekouter 1, B – 9051 Gent

Meer info: www.horecaexpo.be

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Tom D'Halluin

Meer weten over

ad

Ontdek vorige edities