Ontdek 600 exposanten op Horeca Expo
Van 17 t.e.m. 20 november palmt de Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens en eetwinkels opnieuw de acht hallen van Flanders Expo in. Horecaprofessionals en foodretailers krijgen er de kans om in contact te komen met ongeveer 600 exposanten. U ontmoet er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen binnen alle segmenten.
8 zones
Innovation Awards
Horeca Expo bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector en een oplossing kunnen bieden voor veel horecazaken. Een professionele vakjury selecteert de winnaars binnen zeven categorieën:
- Food
- Beverages
- Technology
- Kitchen Equipment & Supplies
- Furniture & Decoration
- Hotel Equipment & Supplies
- Sustainability
De laureaten worden op zondag 17 november tijdens de openingsreceptie op Horeca Expo bekendgemaakt. De winnaars worden tevens tentoongesteld aan de ingang van de beurs.
Tom D'Halluin, de hoofdredacteur van FoodServices, maakte een analyse van de belangrijkste trends bij de deelnemers van de Innovation Awards. Dit op basis van shortlists per categorie.
Ook de Horeca Expo-bezoeker krijgt opnieuw inspraak! Via horecaexpo.be kan het vakpubliek zijn stem uitbrengen op één van de genomineerden.
5 wedstrijden en seminaries in the spotlight
Naast het ruime aanbod van exposanten is er veel aandacht voor kwalitatieve content. De Competition Kitchen in hal 5 is het toneel voor tal van belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. In de Flex seminarieruimte en de Skylounge is er tijdens deze topvierdaagse een uitgebreid aanbod aan seminaries en events. In Chef's Place bieden de masterclasses de mogelijkheid om de nieuwste trends en technieken van chefs en sommeliers van dichtbij te volgen.
Ontdek hier het volledige programma van Horeca Expo
Viskok van het Jaar
Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de 'Vis van het Jaar'. En dat is dit jaar de zeekat.
De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Gilles Pauwels van traiteurszaak Visateljee, Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'eau en Piet Vande Casteele van Duchateau Catering.
Praktisch
- Maandag 18 november, 14u00 – 18u00 (Competition Kitchen, hal 5)
- Organisatie: Vlam
- Vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo
Belgium Pizza League
Na een eerste editie in Wallonië eerder dit jaar, komt het kampioenschap pizzabakken in november naar Vlaanderen. Little Italy Forni daagt tijdens de komende editie van Horeca Expo pizzakunstenaars uit om zich van hun creatiefste kant te laten zien in de Belgium Pizza League.
Met deze jaarlijkse wedstrijd streven ze ernaar het niveau en het imago van pizza in België op te krikken. Iedereen die actief is in de horeca of voedingsindustrie én minstens 16 jaar oud is, kan strijden voor de titel in één van de drie categorieën:
• Klassieke pizza
• Teglie Pizza
• Pizza Napoletana Contemporanea
De pizza’s worden beoordeeld door een panel van ervaren juryleden. Het zijn absolute kenners van de kunst van het pizza maken: Sergio Polinotti, Raffaele Di Stasio, Simone Chiappini en Salvatore Farina.
Praktisch
- Maandag 18 & dinsdag 19 november (stand van Little Italy in hal 5: stand 5350)
VLOZO infosessie over voeding in de zorg
Naarmate mensen ouder worden, verandert hun eetlust, hun metabolisme en dus ook hun voedingsbehoefte. Voeding is essentieel voor een goede gezondheid. Onvoldoende of onevenwichtige voeding kan leiden tot malnutritie, een toestand waarin het lichaam niet voldoende voedingsstoffen krijgt om goed te functioneren.
Om deze onderwerpen verder te verdiepen, organiseert Vlozo een informatiesessie. Vlozo is de sectorfederatie van de private woonzorgcentra en verdedigt de belangen van de private zorgondernemers en hun onafhankelijke (semi-) residentiële ouderenvoorzieningen. Tijdens dit evenement zullen drie deskundige sprekers hun kennis en ervaring delen: Lieven De Maesschalck, Maite Mallentjer en Ilse De Cauwer. Zij bieden waardevolle inzichten en voorzien u van praktische tips en concrete adviezen die direct toepasbaar zijn in uw dagelijkse praktijk.
Praktisch
- Dinsdag 19 november, 08u30 – 14u30 (Skylounge)
- Programma:
08u30 Ontvangst met koffie
09u00 Welkom door Johan Staes
09u15 Keynote “Voedingszorg, waar staan we vandaag?” door Lieven De Maesschalck
10u00 Keynote “Sense of Home – Maaltijdscan.” door Maité Mallentjer
10u45 Pauze
11u00 Partner Panel: Sodexo, Jacobs Douwe Egberts, Bravilor, Tops Food en Bakkerij Van Mechelen
11u45 Keynote “Doordacht aan tafel – Het belang van de omgeving bij de maaltijd.” door Ilse De Cauwer
12u30 Netwerklunch
- Organisatie: Vlozo
- Publiek event mits inschrijving
Wedstrijd Beste Grootkeukenkok
Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken.
Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met volgende basisingrediënten:
• Warme bereiding met wijting als voorgerecht
• Hoofdgerecht op basis van varkensvlees met klassieke aardappelbereiding
• Nagerecht op basis van peer en chocolade
De grondstoffenkostprijs van het totale menu mag 10 euro bedragen. De samenstelling en de bereidingswijze moet beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.
Praktisch
Dinsdag 19 november, 10u00 – 14u00 (Competition Kitchen, hal 5)
Organisatie: Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks
Vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo
Slimme keukens: technologie en data voor de catering van morgen
VVG en NuHCaS nodigen grootkeukenchefs, verantwoordelijken voedingsdienst en facilitair medewerkers van harte uit voor een inspirerend seminarie. Ontdek er hoe technologie en data uw werk kunnen vereenvoudigen en verbeteren door o.a.:
• Productieplanning met AI: Hoe kunstmatige intelligentie kan helpen efficiënter te plannen, afval te beperken en andere uitdagingen aan te pakken.
• Kwaliteitsbewaking: Het optimaliseren van bereiding, warm houden, uitserveren om altijd topkwaliteit te garanderen.
• Voedselverlies verminderen: Weten hoeveel eten er overblijft, overschotten beperken en uitkijken naar herbestemmingsmogelijkheden.
• Gepaste voedingsinname: data gebruiken over effectieve voedingsinname versus de behoefte van de zorgbehoevende om ondervoeding aan te pakken.
Leer hoe met slimme technologie en data het werk vereenvoudigt en geoptimaliseerd kan worden en dit tegelijk ook de tevredenheid van de klant doet toenemen.
Praktisch
- Woensdag 20 november, 09u30 – 12u00 (Flex 1 & 2)
- Organisatie: VVG & NuHCas
- Met inschrijving vooraf
Ontdek hier het volledige programma van Horeca Expo
PRAKTISCH
Data en openingsuren
17 t.e.m. 20 november 2024.
Alle dagen open van 10.00 u. tot 18.00 u.
Locatie
Flanders Expo
Maaltekouter 1, B – 9051 Gent
Meer info: www.horecaexpo.be