HORECA EXPO SPEELT IN OP NIEUWE NODEN
Als foodprofessional kunt u dit jaar opnieuw terecht in de 8 hallen van Flanders Expo voor de 32e editie van Horeca Expo. Enerzijds kan u zich verwachten aan een kwalitatief aanbod binnen elk segment en anderzijds speelt de organisatie ook in op de nieuwe tendensen die zich na de covid-pandemie aftekenen. Extra inspiratie is er in de vorm van de vele workshops, conferenties en wedstrijden.
NIEUWE OPLOSSINGEN
Tijdens de komende editie van Horeca Expo wordt er speciale aandacht besteed aan trends die het voorbije jaar sterk op de voorgrond zijn getreden. Vooral oplossingen op het gebied van nieuwe technologieën, take-away, vending en delivery worden op de voorgrond gezet. Via een poll in het online magazine van FoodServices trachtten wij na te gaan aan welke oplossing de grootste nood is. 35% van de lezers gaf aan dat nieuwe technologische oplossingen hoog staan aangeschreven. Hoe maak ik een digitale menukaart? Hoe zet ik een loyaltyprogramma op? Hoe beheer ik alle klantengegevens? Hoe lanceer ik een online bestelplatform? Hoe hou ik het overzicht over mijn voorraad en kosten? Centraal in hal 4 krijgt u in de Technology HUB een antwoord op deze en al uw andere vragen. Daarnaast blijft er na de lockdowns nog steeds heel wat nood aan info en oplossingen voor afhaling (25%) en vending (22%). Ook voor het bezorgen van maaltijden zoekt 19% nog naar oplossingen.
OUTDOOR INSPIRATION
Covid lokte de mensen het voorbije jaar de tuin in en het terras op. Deze buitenbeleving is zonder twijfel een blijvertje. De organisatie van Horeca Expo helpt u graag bij het uitbouwen van uw terras en het verhogen van uw rendement het hele jaar door. In hal 3 vindt u daarom de nodige inspiratie voor buitenverwarming, overkapping, schermen, meubilair en decoratie.
FOODSERVICE MEETS FOODRETAIL
Blurring concepts … een trend die het voorbije jaar aanzienlijk toegenomen is. Uit onderzoek van de foodmagazines van Professional Media Group blijkt dat 40% van de foodretailers concrete plannen heeft voor de integratie van een horecaconcept in hun winkel. Horeca Expo richt zich dan ook niet uitsluitend naar horeca en grootkeukens, maar boort met de eetwinkels een nieuwe doelgroep aan. Kwalitatieve food stores kunnen op de beurs terecht voor verse producten, technologische oplossingen, verpakking, keukenapparatuur …
INVESTERINGBAROMETER
Naar aanleiding van Horeca Expo lanceerde het magazine FoodServices een investeringsbarometer. Deze geeft een inkijk op de geplande investeringen bij grootkeukens en cateraars. Hierbij de belangrijkste resultaten:
Top 5 geplande investeringen in 2022
1) Kookapparatuur
2) Vaatwasapparatuur
3) Koel- en vriesapparatuur
4) Koffieapparatuur
5) Betaalsystemen
Top 3 van redenen om te investeren
1) Vervanging oude apparatuur
2) Bijkomende capaciteit nodig
3) Veiligheid en ergonomie
Top 3 van redenen om niet te investeren
1) Huidige machines werken nog goed
2) Huidige machines hebben voldoende capaciteit
3) Onvoldoende budget
8 zones
FOOD & NON-FOOD / hallen 1 & 8
In hal 1 en 8 kunt u terecht voor de laatste trends en de nieuwste producten in de dranken- en voedingssector. Van kwaliteitsvolle ingrediënten, over kooktechnieken tot afgewerkte producten. U kunt ook uw gading vinden in het ruime aanbod van non-food exposanten: meubilair, decoratie, hygiëneartikelen, beveiligingsapparatuur …
COFFEE, TEA & SWEETS / hal 2
Hal 2 baadt in een zoete sfeer met het accent op koffie, thee en zoet. Denk aan een ruim aanbod van koffie-, thee- en ijsmerken, apparatuur, accessoires … Maar er is ook aandacht voor sterke content. De Coffee & Tea Academy informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat experten.
INTERIOR & DESIGN / hal 3
Beleving is cruciaal! Om het plaatje van uw totaalconcept helemaal te laten kloppen, kunt u in hal 3 terecht voor de allernieuwste snufjes en trends op het vlak van inrichting en aankleding. Maar ook het terras maakt deel uit van het geheel. In de zone Outdoor Inspiration krijgt u de nodige tools aangereikt om van uw buitenzone een blikvanger te maken.
FRESH & AUTHENTIC / hallen 2 & 4
Vers en authentiek dus! Tal van lokale producten met een ambachtelijk karakter. Maar niet enkel voeding… Het aanbod omvat ook een waaier aan healthy juices & drinks.
TECHNOLOGY, DELIVERY & VENDING / hallen 1 & 4
Tijdens deze editie zal de organisatie van Horeca Expo speciale aandacht besteden aan technologische en digitale oplossingen. Ook de toegenomen aandacht voor vendingmachines wordt vertaald in een ruim aanbod van aanbieders. Een interactieve zone vol workshops, lezingen en inspiratiesessies moet de informatiebehoefte over deze nieuwigheden invullen.
KITCHEN HARDWARE / hal 5
Hal 5 biedt niet alleen (groot)keukens aan, maar ook de nieuwste én meest innoverende keukenoplossingen. Van hightechfornuizen tot de nieuwste afwasapparatuur. Zowel de 'kleinere' chef cuisine als de grootkeukens kunnen
hier terecht.
CAFE WORLD & NIGHTLIFE / hallen 1 & 6
In Café World verzamelt het kruim van de Belgische brouwerijen zich. U krijgt er een overzicht van de verschillende bierstijlen die ons land rijk is. Naast de bieren zelf, is er ook aandacht voor tapinstallaties en cafémeubilair. Nightlife staat synoniem voor bruisend en trendy: cocktails, energydrinks en alcoholpops worden met trots aan u voorgesteld. Hip meubilair, ledverlichting en special effects maken het plaatje compleet. In hal 6 vindt u ook geluidsinstallaties, diverse muzieksystemen en rookoplossingen.
SNACK & FASTFOOD / hal 7
Deze hal is niet alleen het trefpunt voor de snackbaruitbater of de friturist; ook broodjeszaken, take-aways en andere horecaprofessionals vinden hier hun gading.
Chef's Place
In dit exclusieve vipdorp – achteraan hal 8 – biedt een select aantal exposanten een topaanbod van delicatessen, premium drinks, wijn, spirits, tableware en decoratie aan. Het is eveneens de gelegenheid om een speciale Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen of aan te schuiven bij een Masterclass Wine & Cocktails. Chef’s Place is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Competition & Demonstration Kitchen
Achteraan hal 8 voelt u ongetwijfeld de spanning hangen. De Competition & Demonstration Kitchen is het epicentrum voor een aantal demo's en belangrijke culinaire wedstrijden zoals de Nationale Selectie Bocuse d’Or 2021-2023, Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux, Viskok van het Jaar 2021,... . Deze ruimte is de volledige beursperiode voor alle publiek toegankelijk.
seminaries en events
NATIONAAL FOODSERVICE CONGRES
Het Nationaal FoodService Congres op dinsdag 23 november heeft als thema FOODSERVICE RESTART! en blikt vooruit op de horeca, catering en gemaksmarkt van de toekomst. Waar zitten de nieuwe groeikansen? En hoe kunnen ondernemers, grossiers en producenten hier slim op inspelen? De 13e editie van dit event brengt een indrukwekkende line-up van experts, ondernemers en CEO’s van vooraanstaande bedrijven samen zoals o.a. Ann Biebuyck, CEO – Lunch Garden, Kathleen Claes, CEO – The Java Coffee Company, Joachim Boudens, Co Owner – Hertog Jan*** Restaurant Group,...
GROOTKEUKENSTUDIEDAG
De Grootkeukenstudiedag op donderdag 25 november heeft als thema GROOTKEUKEN EN VENDING: EEN PERFECT KOPPEL? Hoe de evolutie en de technologie is versneld in de voorbije jaren, en wat de voordelen zijn om deze service als een essentieel onderdeel te gaan beschouwen binnen de klantenservice in de grootkeukens wordt belicht door verschillende sprekers.
Alle praktische info en info over het volledige programma en de wedstrijden op Horeca Expo vindt u hier