Scrocchiarella®, de must-have Italiaanse sensatie
Licht, luchtig, superkrokant en vooral overheerlijk

Italiaanse culinaire hoogstandjes in een mum van tijd? Scrocchiarella® is het perfecte antwoord, een reeks onmisbare diepgevroren bake-off producten. Het is uiterst geschikt voor allerlei tongstrelende creaties van superieure kwaliteit. Ze schitteren op de borrelplank, als tussendoortje, voorgerecht, hoofdmaaltijd of zelfs als dessert. Uitsluitend vervaardigd met premium ingrediënten zoals Italiaans meel in combinatie met de complexe eigenschappen van traditioneel zuurdesem.
Gezellig krokant
De naam Scrocchiarella®, uitgesproken als [Skro-ki-ja-rèlla], komt van het Italiaanse 'scrocchiare', wat krokant betekent, en 'ella', dat verwijst naar de typische Italiaanse gezelligheid rond eten. Het begon met een weddenschap tussen enkele vermaarde pizzachefs om de krokantste, lichtste en luchtigste bodem te maken. Het verrassende eindresultaat is nu te koop bij AB Mauri, zodat iedereen la dolce vita kan ervaren. Een veelzijdige oplossing voor elk consumptiemoment, hetzij als basis met toppings, als sandwich of panini, als bruschetta of om simpelweg te dippen in een heerlijke olijfolie.

Onvervalste ambachtelijke smaaksensatie
Scrocchiarella® heeft een dunne, extreem knapperige korst en een honingraatachtig kruim dat buitengewoon licht is, in de mond smelt en zeer gemakkelijk verteerbaar is. Met enkel ingrediënten van topkwaliteit: Italiaanse zachte tarwe, huisgemaakte zuurdesem met een geschiedenis van 120 jaar, olijfolie extra vierge van Coppini Arte Olearia (T.O.P.) uit Parma en een snufje Presal®-zout. Na de toevoeging van water ondergaat het deeg een dubbele fermentatie die meer dan 30 uur duurt. Vervolgens wordt de Scrocchiarella® handmatig op formaat gebracht. Na het bakken op Carraramarmer worden de producten direct ingevroren om hun optimale kwaliteit te behouden. Het gamma Scrocchiarella® omvat twee verschillende variëteiten, Classica en Rustica, beide verkrijgbaar in diverse formaten.
Classica
De milde smaak van de goudkleurige Classica, naar origineel recept, weet iedereen te bekoren. Het is prima in combinatie met diverse ingrediënten, rauw of gekookt en verkrijgbaar in 55x25 cm en Ø31 cm.
Rustica
Rustica heeft een uitgesproken persoonlijkheid en bruine tint. De intense smaak is te danken aan de toevoeging van rogge, haver, gerst, zonnebloempitten, lijn- en sesamzaad. Het is een veelzijdige variant, bron van vezels en mineralen en verkrijgbaar in 55x25 cm.

Scrocchiarella® Sandwich
De Scrocchiarella® Sandwich is verkrijgbaar in beide uitvoeringen, zowel Classica als Rustica, in het formaat 52x12 cm. Het geheel is voorgesneden, klaar om te vullen. De boven- en onderkant scheiden zich tijdens het bakken.
Creatieve mogelijkheden
Toveren met Scrocchiarella® is supereenvoudig. Rechtstreeks uit de diepvries, 3 minuten bakken op 250°C in een convectieoven op een rooster. Vervolgens beleggen en nog 3 minuten verder bakken en de Scrocchiarella® is klaar. Kies voor traditionele recepten met tomaten, artisjok, mozzarella en oregano. Of doe gewaagder, met crème van asperges, gerookte zalm en ricotta. Beleg de Scrocchiarella® Sandwich met Italiaanse fijne vleeswaren, pesto of ander lekkers. De inspiratie voor de chef is eindeloos.
Internationaal bekroond
Scrocchiarella® won diverse internationale awards: de Snacking d’Or in Frankrijk voor de Scrocchiarella® Sandwich Rustica, de Gold Award in het VK voor de Scrocchiarella® Sandwich Classica, en de Silver Award in de categorie best new bakery foodservice product van British Frozen Food Awards voor de Scrocchiarella® Classica.


INDUSTRIEPARK 2D
9820 MERELBEKE
+3292324618
info.be@abmauri.com
www.abmauri.be
Instagram: scrocchiarella_belgium