Nieuw concept Belgium Chocolate Awards 2024
In 2024 organiseert het vakblad Chocolaterie de 12e editie van de Belgium Chocolate Awards. In vergelijking met de vorige editie zijn er enkele belangrijke veranderingen in het concept. Voor de categorie 'Praline' wordt er gewerkt met meer richtlijnen en met een vaste moule. Daarnaast zijn er nieuwe categorieën zoals Beste Chocolade Relatiegeschenk en Beste Holgoedconcept. De uitreiking van de awards is voorzien op de gloednieuwe 'Food Discovery Day'.
Categorieën
Beste praline
Net als bij de voorgaande edities gaan we opnieuw op zoek naar de Beste Praline van het Jaar. Deze categorie staat open voor zowel professionals als voor studenten. De grote veranderingen tov de vorige edities zijn dat er enerzijds voor de vulling gewerkt moet worden met maximaal 2 verschillende lagen en 1 structuur en anderzijds dat er ook een moule ter beschikking gesteld wordt voor de deelnemers. Deze moule wordt voorzien en geleverd door de firma Prefamac. Zie 3D beeld en foto's hieronder. Het thema dit jaar is 'Discovery'. De jurering is voor deze categorie is voorzien op 30 mei 2024.
##3D:fc5e52e1-493c-4b56-a630-c905da98eb10##
Beste Bean-to-bar Chocoladereep
Deze categorie voor chocolademakers die werken volgens het principe van boon tot chocolade blijft onveranderd. Hiervoor zal opnieuw een aparte jury worden samengesteld met specialisten ter zake. De jurering voor deze categorie is eveneens voorzien op 30 mei.
BESTE CHOCOLADE RELATIEGESCHENK
Chocolade wordt heel erg gewaardeerd als relatiegeschenk en gezien heel wat chocolatiers hiervoor unieke concepten uitwerken, willen we hen via deze categorie extra visibiliteit geven. De inzendingen worden voorgelegd aan de zaakvoerders en aankoopverantwoordelijken van de top 10.000 lezers van Professional Media Group.
BESTE CHOCOLADE HOLGOEDCONCEPT
Chocolade holgoedfiguren zijn producten die een ruim potentieel hebben voor professionele afname. De deelnemende holgoedconcepten (reeks van ingekleurde figuren in een specifieke look & feel) zullen daarom verkozen worden door de aankoopverantwoordelijken van verschillende foodretailers.
BESTE WHITE LABEL CHOCOLADEPRODUCT
Bij deze nieuwe categorie gaan we op zoek naar chocoladeproducten die onder white label worden aangeboden. White label is een term die wordt gebruikt om een product of dienst te beschrijven die wordt geproduceerd door een bedrijf, maar wordt verkocht en aangeboden onder de naam en branding van een ander bedrijf. Het product of de dienst wordt aan de klant geleverd zonder enige verwijzing naar de oorspronkelijke producent, zodat het lijkt alsof het afkomstig is van het bedrijf dat het aanbiedt. Hierdoor kan het bedrijf dat het white label product of de dienst aanbiedt, het snel en efficiënt op de markt brengen zonder de noodzaak om het zelf te ontwikkelen of produceren.
De categorie pralines staat open voor zowel professionelen als voor studenten. De overige categorieën zijn enkel voor professionelen. U kunt per categorie één dossier insturen dus dat betekent meer kans om te winnen!
Chocolate personality of the year
In deze categorie gaan we op zoek naar de opvolger van David Maenhout die dit jaar werd verkozen. Deze award is in het leven geroepen om chocolatiers te bekronen die zich onderscheiden op het vlak van innovatie, duurzaam ondernemen, personeelsbeleid en eveneens een voorbeeld zijn voor jongeren en andere collega's.
Belangrijke data
Inschrijven voor 15/03/24
Dossier indienen voor 15/04/24
Jurering: 30/05/24
Meer info over de Belgium Chocolate Awards
Uitreiking op Food Discovery Day
De bekendmaking van alle winnaars van de Belgium Chocolate Awards zal doorgaan tijdens de Artisan Food Day in september 2024. Dit is een inspiratiedag waarbij verswinkeliers en artisanale producenten hun producten kunnen laten ontdekken door een breed publiek van professionals. Ook voor de deelnemer aan de Chocolate Awards zijn er tal van mogelijkheden om zich te presenteren aan geïnteresseerde afnemers.
Nieuwe afnemers voor uw product
Op deze inspiratiedag kunt u uw producten laten ontdekken door een breed publiek van professionals. Stap in de spotlights en deel uw ambachtelijke lekkernijen met gelijkgestemde connaisseurs. Of u nu een bakker bent die heerlijke zuurdesem broden bakt, een producent van artisanale kroketten, een kaasmaker met een unieke creatie, een slager met een smaakvolle zelfbereide ham, een producent van verrukkelijke chocoladeproducten ... dit is uw kans om nieuwe professionele afnemers te vinden.
Verschillende mogelijkheden
Tijdens de Food Discovery Day zijn er tal van mogelijkheden om uzelf te presenteren. Stel u voor aan geïnteresseerde afnemers via een proeverij, demonstratie of presentatie. Laat uw creativiteit de vrije loop en inspireer anderen met uw vakmanschap.
Laat uw bedrijf groeien
De Food Discovery Day is dus niet alleen een dag vol zintuiglijke prikkels, het is dé kans om nieuwe contacten te leggen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ontmoet belangrijke spelers en laat hen de unieke smaken en kwaliteit van uw producten ervaren. Deze ontmoetingen kunnen deuren openen naar nieuwe distributiemogelijkheden en groei voor uw bedrijf.
De Food Discovery Day is een organisatie van de magazines Chocolaterie, Bakery, Delicatesse, Retail, FoodServices en FoodProcess en zal doorgaan in september 2024.