ad
Artisanale chocoladePremium

Beurstrio in Kortrijk Xpo

4 dagen in teken van ambacht en passie voor het vak

Ambacht en passie zijn van 24 t.e.m. 27 september dé kernwoorden in Kortrijk Xpo. De beursterreinen bundelen er 4 dagen lang niet 1, niet 2 maar wel liefst 3 beurzen. Op Broodway vinden bakker, banketbakker, chocolatier en ijsbereider hun gading, terwijl Meat Expo de slagers en traiteurs kan boeien. Taste of Tavola is dan weer de nationale (Belgische) variant van de internationale delicatessenbeurs Tavola. In 5 beurshallen zullen zo maar liefst 350 exposanten hun nieuwigheden tonen, inspireren en passioneren.

broodway 2021
Tijdens Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola bevolken 350 exposanten de 5 beurshallen in Kortrijk

Uniek beurstrio

Met de bundeling van Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola biedt Kortrijk Xpo de foodsector een unieke combinatie van vakbeurzen. 

Broodway vindt u terug in hallen 1 en 6, en loopt ook nog door in hal 2 die de bakkersbeurs deelt met Meat Expo. De slagersbeurs gaat verder ook door in hal 4.

Het gelijktijdig organiseren van Broodway en Meat Expo is alvast logisch, aldus exhibition manager Patricia Huygelier (Kortrijk Xpo): "Qua uitdagingen en karakteristieken vertonen de sector van bakkers & chocolatiers en de slager/traiteur- & vleessector veel gelijkenissen. Beide sectoren worden bevolkt door stielmannen en -vrouwen met een grote passie voor hun vak. Ze moeten allen kwaliteit, creativiteit, vakkennis, ondernemen en persoonlijke service vooropstellen en zich onderscheiden, waardoor ze dus ook vaak dezelfde uitdagingen voorgeschoteld krijgen."

(banket)bakkers, chocolatiers en ijsbereiders in hallen 1, 2 en 6
(Banket)bakkers, chocolatiers en ijsbereiders zullen hun gading vinden in hallen 1, 2 en 6

Delicatessenbeurs Taste of Tavola vervolledigt het foodbeurstrio.

"Door Tavola te moeten uitstellen wegens corona werd in 2021 'eenmalig' een spin-off georganiseerd door Kortrijk Xpo waar een 100-tal bedrijven in een aangepast standconcept een Belgisch vakpubliek een selectie van heerlijke delicatessen presenteerden. Het werd een meer nationaal voorproefje op de internationale editie van Tavola in 2022. Het concept bleek een succes en kon rekenen op groot enthousiasme van zowel bezoekers als exposanten, waardoor nu de delicatessenbeurs opnieuw hal 5 bezet terwijl de andere hallen ingenomen worden door Meat Expo en Broodway."

1 ticket: toegang tot 3 beurzen

Keuzestress bij een beurstrio? Hoeft niet, want registratie voor een van de professionele beurzen biedt ook toegang tot de andere twee vakbeurzen. 

"We kiezen bewust voor vrije toegang tot alle drie de beurzen wanneer u zich voor een van de beurzen online registreert", verklapt Patricia Huygelier. "Er wordt ook niet gescand tussen de verschillende beurshallen, zodat de doorstroom én interessante kruisbestuiving optimaal kan verlopen."

Broodway 2023

broodway

Tijdens de vakbeurs Broodway zullen (banket)bakkers, chocolatiers en ijsbereiders in hallen 1, 2 en 6 van Kortrijk Xpo alles vinden wat ze zoeken. Van grondstoffen en machines, tot afgewerkte producten en uitrusting voor winkel én atelier ... 4 dagen lang staan het ambacht, de passie voor het vak en de stielkennis centraal, in een gezellige sfeer waarin u collega's kunt ontmoeten.

"Ons doel is om de bakkerswereld samen te brengen en om hen zoveel mogelijk te inspireren", vertelt exhibition manager Patricia Huygelier van Kortrijk Xpo.

broodway 2021
Het beursprogramma is een goede mix van demonstraties en wedstrijden

topaffiche van wedstrijden en demo's

Broodway is al jarenlang een succesformule, niet in het minst dankzij een sterk programma dat het ambacht in al zijn aspecten laat beleven. Dat programma is een goede mix van demonstraties en wedstrijden.

  • Preselectie Belgisch Kampioenschap Bakkerij
    Op dinsdag 26 september vinden de preselecties voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij plaats. De deelnemers proberen met brood, viennoiserie en een sierstuk in het thema 'wind' de juryleden te overtuigen. Inschrijven kan nog tot 1 september. De winnaars van elke categorie krijgen de kans om onder begeleiding van de organiserende Richemont Club België deel te nemen aan internationale wedstrijden zoals Les Pellons d'Or.
  • Finale Aspirant Baker
    De finale van het Belgische Kampioenschap Aspirant Baker vindt dit jaar plaats op zondag 24 en maandag 25 september. 8 jongeren zullen er laten zien dat er een mooie toekomst is voor het bakkersambacht. Hun finaleplaats geeft hen de kans om zich internationaal te onderscheiden op de Mondial du Pain.
  • Innovation Awards
    De beste nieuwe producten worden ook dit jaar in de kijker gezet door het uitreiken van de innovation awards in de Rambla. Op dinsdag 26 september worden drie producten bekroond: Innovation Award Food, Innovation Award Non-Food en de Publieksprijs. Stem, op vertoon van uw bezoekersbadge, op het product van uw keuze en bepaal mee wie de Broodway publieksprijs wint.
  • Vaktechnische demo's
    Collega-bakkers, -patissiers, -chocolatiers en -ijsbereiders delen hun creaties, technieken en ideeën met u tijdens demonstraties met tastings. Laat u inspireren door de creaties, ideeën en technieken van uw collega's. Deze demo's en tastings tijdens de beurs zijn gratis en zonder inschrijving bij te wonen.
broodway 2021
De demo's en tastings tijdens Broodway zijn gratis en zonder inschrijving bij te wonen

PRAKTISCH
Waar
Kortrijk Xpo, hallen 1, 2, 4, 5, 6 en Rambla
Wanneer
24 t.e.m. 27 september 10.00–18.00 uur
Toegang
Voor professionelen; gratis toegang met online registratie
Meer info
www.broodway.be

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Dieter Devriendt

Meer weten over

ad

Ontdek vorige edities