sunrise
Beschrijving praline
interne opbouw
De vulling van de praline bestaat deels uit een fluweelzachte crème met vlierbloesem, wortel en vanille, en deels uit een pate, waarin zonnebloem (honing en pitten) en een vleugje zout zijn verwerkt. Tot slot dekken licht geroosterde zonnebloempitten het geheel af.
coating
Voor de buitenkant heeft Anna melkcouverture van 55 procent gekozen.
decoratie
De decoratie bestaat uit goudspikkels die het zonlicht verbeelden en in de coating zijn lijntjes verwerkt van witte couverture.
concept
Aanvankelijk ging het hier om twee verschillende pralines, één met zonnepitten en één met wortel. Anna heeft beide samengevoegd en nog iets verfijnd, omdat het een perfecte combinatie leek. Dat bleek te kloppen, de licht frisse, oranje, zachte crème past goed bij de stevigere zonnebloemvulling. De geroosterde zonnebloempitten voegen een bite toe aan de textuur.
anna koek
opleiding
Anna haar interesse begon simpelweg tijdens het bakken van een taart. In een taartenboek kwam ze tegen hoe ze een praline kon maken en ze probeerde dit vervolgens uit. Ze volgde vervolgens enkele workshops en de opleiding tot chocolatier aan het ROC in Amsterdam. Ook volgde ze een weekcursus bij Callebaut en liep ze stage bij een chocolatier- en een brood- en banketbakker. In 2019 heeft ze haar eigen webshop BonoBono Bonbons geopend. Sinds dat moment verkoopt ze haar eigen biologische, handgemaakte chocoladeproducten online.
contact
Bono Bono
Jan Van Galenstraat 18, 6512HK Nijmegen, Nederland
0031 653 190 825
info@bonobono.nl
www.bonobono.nl