ad
Chocolade

sunrise

praline sunrise

Anna Koek pralines

Beschrijving praline

interne opbouw

De vulling van de praline bestaat deels uit een fluweelzachte crème met vlierbloesem, wortel en vanille, en deels uit een pate, waarin zonnebloem (honing en pitten) en een vleugje zout zijn verwerkt. Tot slot dekken licht geroosterde zonnebloempitten het geheel af.

coating

Voor de buitenkant heeft Anna melkcouverture van 55 procent gekozen.

decoratie

De decoratie bestaat uit goudspikkels die het zonlicht verbeelden en in de coating zijn lijntjes verwerkt van witte couverture.

concept

Aanvankelijk ging het hier om twee verschillende pralines, één met zonnepitten en één met wortel. Anna heeft beide samengevoegd en nog iets verfijnd, omdat het een perfecte combinatie leek. Dat bleek te kloppen, de licht frisse, oranje, zachte crème past goed bij de stevigere zonnebloemvulling. De geroosterde zonnebloempitten voegen een bite toe aan de textuur.

anna koek

opleiding

Anna haar interesse begon simpelweg tijdens het bakken van een taart. In een taartenboek kwam ze tegen hoe ze een praline kon maken en ze probeerde dit vervolgens uit. Ze volgde vervolgens enkele workshops en de opleiding tot chocolatier aan het ROC in Amsterdam. Ook volgde ze een weekcursus bij Callebaut en liep ze stage bij een chocolatier- en een brood- en banketbakker. In 2019 heeft ze haar eigen webshop BonoBono Bonbons geopend. Sinds dat moment verkoopt ze haar eigen biologische, handgemaakte chocoladeproducten online.

contact

Bono Bono 
Jan Van Galenstraat 18, 6512HK Nijmegen, Nederland
0031 653 190 825
info@bonobono.nl
www.bonobono.nl

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
ad

Ontdek vorige edities