BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2022 IN TEKEN VAN FEEST
SCHRIJF U IN VOOR DE VAKWEDSTRIJD
Op 31 mei 2022 wordt in Ter Groene Poorte het startschot gegeven van de tiende editie van de Belgium Chocolate Awards. Centrale thema dit jaar: 'feest'. Laat uw inspiratie de vrije loop en verras ons met uw creatie.
feestelijk THEMA
Het is een jubileum dat we niet zomaar laten passeren en dat vraagt om een feestelijk thema. De nieuwe editie in 2022 staat dan ook helemaal in het teken van het thema 'feest'. Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie uit kunt halen, denk maar aan feestelijke decoraties en kleuren, smaken die een feest creëren in onze mond, specifieke feestdagen of gelegenheden ... Het thema geldt enkel voor de categorieën praline en gevulde chocoladereep. Laat uw inspiratie de vrije loop en verras ons met uw unieke creatie.
CATEGORIEËN
BESTE PRALINE EN CHOCOLADEREEP
Net als in de voorgaande edities gaan we ook dit jaar op zoek naar de Beste Praline (voor professionelen en studenten) en de Beste Chocoladereep (voor professionelen) van het Jaar. De jury bestaat net zoals voorgaande jaren uit referenties uit de chocoladesector, met onder meer klinkende namen zoals David Maenhout, Jurgen Koens, Justine Lannoo, Bruno Van Vaerenbergh, Bernard Proot, Jelle Verstraete, Guido Devillé en nog zo veel meer.
BESTE BEAN-TO-BAR CHOCOLADEREEP
Van cacaoboon tot chocoladereep, wereldwijd is er steeds meer interesse van chocolatiers om het volledige proces zelf in handen nemen: van het uitzoeken van de betere cacaobonen tot het roosteren en malen van de bonen tot de afgewerkte chocolade. Bent u volledig mee met het bean-to-barverhaal? Schrijf u dan in voor de beste bean-to-barchocoladereep (voor professionelen). Hiervoor zal een aparte jury worden samengesteld onder leiding van Mario Vandeneede.
BESTE CHOCOLADECONCEPT
In de categorie Beste Chocoladeconcept gaan we op zoek naar nieuw ontwikkelde producten, unieke ideeën en bijzondere concepten. Iedereen die een conceptueel verhaal heeft ontwikkeld met betrekking tot chocolade kan meedingen. Deze categorie staat open voor iedereen die professioneel met chocolade bezig is. De inzendingen zullen worden voorgelegd aan een professionele jury maar ook de lezers van het magazine Chocolaterie zullen hun stem kunnen uitbrengen.
BESTE WINKELINRICHTING
Heeft u onlangs geïnvesteerd in een nieuwe winkel of in een renovatie van uw winkelpand? Waag dan uw kans in de categorie ‘Beste Winkelinrichting’. Een jury van retail- en interieurspecialisten, onder leiding van academisch directeur Retail Design Lab Katelijn Quartier, bekijkt en quoteert de projecten op basis van objectieve criteria. Een cruciaal aspect in de beoordeling van de jury is een overtuigend winkelconcept dat een perfecte mix van interieurinrichting (kleuren, materialen, verlichting) en visual merchandising belichaamt. De jury beoordeelt ook de mate van innovatie, een effectieve aanpak naar de doelgroep en een duidelijk herkenbaar corporate design. Deze categorie staat open voor chocolatiers, patissiers en bakkerijen.
winnaar 2021 aan het woord
De Belgium Chocolate Awards zijn niet zomaar een prestigieuze prijs, maar wel eentje die heel wat media-aandacht oplevert. Zo vertelt ook Hannes D'Heedene, vorige winnaar in de categorie beste praline bij de professionelen: "De wedstrijd stimuleerde mij om mezelf een stukje heruit te vinden. De zoektocht naar nieuwe smaken en decoraties houdt je scherp en dan zorgt de eerste plaats voor een gelukzalige voldoening. Dankzij die erkenning als jonge chocolatier krijg je respect van collega's. Onze naam wordt in eigen gemeente opgewaardeerd en we genoten zelfs van buitenlandse interesse. De reacties van collega's, vrienden en klanten waren stuk voor stuk positief en daar doen we het allemaal voor."
schrijf u in voor 15 maart
Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel van een expert te krijgen over uw chocoladeproduct, de beste creaties worden ook uitgebreid in beeld gebracht en besproken. Bovendien worden alle deelnemende creaties en chocolatiers voor de jubileumeditie voorgesteld in een luxueus boek; een heus naslagwerk voor iedereen die professioneel aan de slag is in de chocoladesector. U wilt dit toch niet missen? Ontdek hier waarom u moet deelnemen, lees alvast het wedstrijdreglement en reserveer uw plaatsje.
DATA OM TE ONTHOUDEN
- Inschrijven tot 15 maart
- Dossier indienen tot 31 maart
- Indienen creatie op 2 of 3 mei
- Jurering op 4 mei
- Chocolate Awards Day op 31 mei